Rusia, la fundul sacului. Mai multe orașe au renunțat la decorațiunile festive și focurile de artificii de Revelion

09 Dec. 2023, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 10:39 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia strâng cureaua pentru a face economii și să trimită bani pe front: au anulat focurile de artificii pentru Anul Nou și nu au cumpărat decorațiuni de Crăciun, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty, notează The Kyiv Independent.

Mai mulți oficiali ruși s-au angajat să reducă cheltuielile pentru festivitățile tradiționale de sărbători pentru a cumpăra echipamente militare de care are nevoie armata rusă pe frontul din Ucraina.

Primarul orașului Soci, Alexey Kopaygorodsky, a declarat că fondurile alocate pentru focuri de artificii vor fi redirecționate către armata rusă. De asemenea, el a făcut apel la întreprinderile locale și la locuitori să facă același lucru.
„Acesta va fi cel mai bun cadou pentru compatrioții noștri de pe front”, a declarat Kopaygorodsky.

Și în Novorossiysk nu vor fi focuri de artificii, iar fondurile alocate în mod obișnuit pentru petrecerea în seara dintre ani vor fi folosite pentru a cumpăra echipamente pentru front.
În orașul de munte Nalchik snu se vor cumpărara decorațiuni noi de sărbători în acest an. Autoritățile locale le vor refolosi pe cele din anii trecuți.

Guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a reamintit interdicția privind artificiile introdusă în regiune după izbucnirea războiului din Ucraina și a îndemnat locuitorii să se abțină de la lansarea acestora.

„Să așteptăm până când operațiunea specială se va încheia, luptătorii noștri se vor întoarce, iar apoi, cu toată inima, vom sărbători Revelionul așa cum obișnuiam. Iar acum să ne salvăm colegii din forțele de ordine și din armată”, a declarat Kondratyev, citat de agenția de presă RIA Novosti.
Planuri similare au fost puse în aplicare în întreaga Rusie.

Și nul trecut că multe orașe rusești au anulat festivitățile de Anul Nou pentru a redirecționa banii către armată în primul an al invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, potrivit Business Insider. Oficialii din Moscova și Sankt Petersburg au anulat spectacolele de artificii de sărbători.
Rusia intenționează să cheltuiască aproximativ o treime din bugetul său pentru armată în 2024.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:34 // Actual //  Lupu Eduard

Directorul Executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari a anunțat oficial că nu va mai candida pentru funcția sa în cadrul organizației, în cadrul unei ședințe a Consiliului desfășurată vineri. Decizia a fost așteptată, având în vedere că fermierii erau deja informați despre intențiile sale încă din luna ianuarie.

Motivul principal al retragerii sale din cursa pentru această funcție a fost incapacitatea de a dialoga cu reprezentanții guvernului, din cauza inacțiunilor acestora care au contribuit la deteriorarea condițiilor fermierilor din Moldova. Directorul Executiv a exprimat dezamăgirea față de lipsa de reacție a autorităților în fața crizei în agricultură și a criticat politica de indiferență și aroganță a acestora față de nevoile fermierilor.

În timpul mandatului său, directorul executiv a făcut numeroase propuneri și a organizat proteste pentru a atrage atenția asupra problemelor fermierilor mici și mijlocii, dar fără rezultat. El a evidențiat discrepanța de abordare între Moldova și alte țări europene în gestionarea crizelor din sectorul agricol.

În ciuda eforturilor depuse, criza financiară a fermierilor a culminat în februarie 2024, când sute de agricultori au fost afectați de executări și blocări ale conturilor. Chiar și acum, după proteste și amenzi dure, autoritățile au venit doar cu măsuri de creditare garantată, care ar fi fost necesare mai devreme pentru a preveni pierderi ireparabile.

Directorul executiv a subliniat că actualul ministru al Agriculturii ar trebui să își asume responsabilitatea pentru criza din sectorul agricol și să demisioneze. El a menționat că lipsa de acțiune și politica favorabilă holdingurilor transnaționale a afectat grav fermierii locali.

În ciuda retragerii sale din funcția de director executiv, acesta a afirmat că va continua să susțină asociația și fermierii, fiind disponibil să ofere asistență în proiecte importante.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău