Rusia schimbă tactica în războiul din Ucraina. Lansează rachete false ca să păcălească sistemele de apărare antiaeriană

02 Ian. 2023, 19:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Ian. 2023, 19:45 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a schimbat tactica după ce multe dintre rachetele lansate au fost distruse. Armata lui Vladimir Putin folosește acum rachete false menite să inducă în eroare și să distrugă sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

Armata rusă a schimbat tactica în războiul din Ucraina. Folosește rachete false și drone kamikaze pentru a induce în eroare și a distruge sistemele de apărare antiaerienă ale forțelor armate de la Kiev.

„S-a reușit obținerea unei eficiențe maxime în eliminarea țintelor grație modificării componenței mijloacelor de atac. În plius acțiunile sunt mai complexe.

Înaintea atacului, deasupra majorității obiectivelor au apărut rachete false, folosite pentru identificarea elementelor de apărare aeriană.

După ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) și-a epuizat rachetele pentru a doborî ținte false, a început principala fază a atacului Forțelor Armate ale Rusiei“, a declarat Iuri Knutov, analist militar și director al Muzeului Trupelor de Apărare Aeriană, într-un interviu pentru Moskovski Komsomoleț.

Altă tactică

În ultimele zile, Rusia a lansat, zilnic, zeci de rachete și drone în direcția Ucrainei. Potrivit sursei citate, Rusia a folosit la începutul războiului doar rachete Kalibr pentru a ataca obiective strategice din Ucraina. În ultimele luni au început însă să fie folosite dronele kamikaze. Acestea pot induce în eroare sistemul de apărare antiaeriană, obligând armata ucraineană să-și irosească rachetele.

În plus, rachetele X-58 și X-31P ale Rusiei ar avea capacitatea să distrugă în totalitate sistemele antiaeriene ucrainene „Buk“. Patru astfel de dispozitive au fost scoase din uz într-o singură zi, potrivit vestidinrusia.ro.

Ajutor militar

Între timp, NATO promite un nou ajutor militar Ucrainei, care să o ajute să câștige războiul. „Forţele ucrainene au avansat de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi pot încerca să lanseze o nouă ofensivă.

Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa. Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău