Rușii produc un nou tip de bombe de 1,5 tone, pe care ucrainenii nu au cu ce să le doboare

09 Apr. 2023, 07:50
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Apr. 2023, 07:50 // Actual //  bani.md

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor ale armatei ucrainene, Iuri Ignat, și-a avertizat concetățenii cu privire la noul pericol asociat cu bombele aeriene rusești. Rușii produc un nou tip de astfel de arme cu o greutate de 1,5 tone, în timp ce armata Kievului încă nu au ce să le doboare.

Ignat a spus că recent ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a vizitat în mod demonstrativ întreprinderea în care sunt produse. Este posibil ca aceste bombe să fie, de asemenea, echipate cu aripi și navigație GPS.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Bombele de o tonă și jumătate sunt deja de trei ori mai puternice. Subliniez încă o dată că mijloacele necesare care pot intercepta sunt sistemele Patriot, Samp-t de la sol. Și cel mai bun este F-16 modern sau alte avioane din generația „4+” capabile să se opună aviației ruse la abordări cu rază lungă, spune Ignat. Inamicul folosește aceste bombe de la distanță. Până acum, cu impunitate. Este necesar să înțelegem că astfel de bombe lovesc de la distanță de peste 50 de kilometri și dincolo de linia de luptă sau de granița de stat.

Forțele armate ruse au schimbat modul de acțiune în Ucraina. După ce au pierdut sute de avioane de război în atacuri necoordonate cu artileria de la sol, rușii atacă acum din spatele frontului cu „bombe ghidate cu planare” care pot parcurge distanțe de până la 70 de km.

Rusia folosește bombe aeriene ghidate cu planare, lansând zeci de bombe pe zi peste zona de demarcație a frontului de pe avioane Su-35 și Su-34, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iuri Ignat.

„Aviația inamicului, din păcate, lucrează, iar de câteva zile au început să folosească bombe cu planare care pot zbura zeci de kilometri, până la o distanță aproximativă de 70 km. Inamicul folosește de la 10 până la 20 de bombe pe zi de-a lungul întregii linii de demarcație.

Proiectilele sunt lansate de pe avioanele Su-35, Su-34, care nu sunt incluse în zona de viziune a apărării noastre aeriene, iar aceasta este o nouă amenințare pentru noi, la care trebuie să răspundem prompt”, a spus el.
Ucraina nu are cum să reacționeze în acest moment la noua tactica adoptată de ruși și face apel la Occident să ajute Ucraina cu sisteme și mijloace de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune.

„Pentru a alunga aceste avioane cât mai departe posibil de granițele noastre, avem nevoie de sisteme și mijloace de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune, precum Patriot, și, bineînțeles, dorim avioane de vânătoare care pot folosi rachete aer-aer la distanțe mari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Totul a început cu atacul din Odesa. Două rachete X-59 au fost distruse. De asemenea, atacul a continuat și din nordul Ucrainei, aproximativ 10 avioane Su-35 au atacat regiunea Sumî cu bombe aeriene ghidate”, a spus Ignat.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ