S-a răzgândit! Jeff Bezos vrea să doneze cea mai mare parte din averea sa. Unde vor ajunge banii

14 Nov. 2022, 16:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Nov. 2022, 16:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, intenţionează să doneze cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde de dolari, a declarat miliardarul pentru CNN.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a spus, la CNN, că intenţionează să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari.

Bezos, în vârstă de 58 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, patronul Tesla şi noul proprietar al Twitter, potrivit Forbes.

Este pentru prima dată când Jeff Bezos a spus că intenţionează să doneze cea mai mare parte a banilor săi.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu a semnat Giving Pledge, o campanie fondată de Warren Buffett şi Bill Gates, pentru a-i încuraja pe mega-bogaţi să contribuie cu cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuieşte să doneze cea mai mare parte a banilor săi, Bezos a răspuns: „Da, vreau”.

El a precizat că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice şi pentru a sprijini liderii de opinie.

În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, a fost anunţat că Fondul Bezos pentru Pământ s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari până în 2030 pentru a ajuta la protejarea rezervelor de carbon şi a biodiversităţii.

 

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 14:39
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 14:39 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Economiile cetățenilor Republicii Moldova în prezent sunt estimate la 104 miliarde de lei, dintre care 33,3 miliarde de lei sunt ținuți la bănci, iar 20,5 miliarde de lei acasă. Restul 50,1 miliarde de lei sunt în valută străină, dintre care: 21,1 miliarde lei în bănci, iar 29 de miliarde de lei – acasă, a declarat economistul Veaceslav Ioniță, în cadrul emisiunii „Analize economice” care face referire la CBS-Research.

Potrivit sondajului, referitor la situația familiei, 50,5% dintre respondenți au spus că nu au economii, iar 24,7% – că au datorii și doar 20,3% – au economii. „Deci, prima constatare este că fiecare al cincilea cetățean din Republica Moldova are economii, iar 80% din populație nu are nici un fel de economii, pentru nici un fel de eveniment”, a specificat Veaceslav Ioniță.

Cât privește modul în care moldovenii își țin banii, sondajul arată 43,6% dintre moldoveni nu fac economii. 26,7% au spus că preferă să țină toate sau aproape toate economiile acasă. 8,4% dintre moldovenii au declarat că preferă să-și țină economiile la bancă. 7,4% – jumătate la bancă și jumătate acasă. Alții 4% au spus că mai mult acasă, dar țin și la bancă, și tot 4% au menționat că majoritatea economiilor sunt la bancă, dar au și acasă. Astfel, despre locul în care moldovenii preferă să-și țină economiile: 64% – casă, 36% – la bancă.

„Cetățenii declară că mai mult țin banii acasă, decât la bancă. Au spus că mai mult preferă în lei, decât în valută. Și dacă are totuși valută, preferă euro, apoi dolarul și restul nu mai contează. Euro domină totalmente. Tabloul acesta corespunde în mare măsură cu ceilalți indicatori economici cum ar fi volumele de remitențe de peste hotare, care în proporție de 2/3 sunt în euro, tranzacțiile care au loc în Republica Moldova”, a punctat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău