Sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov anunță că a trimis 10.000 de luptători pe frontul din Ucraina

13 Sept. 2022, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Sept. 2022, 09:21 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a spus că, la ordinul său, 10.000 de kadîroviți au plecat să lupte în Ucraina.

Kadîrov a publicat un videoclip în care deputatul Adam Delimhanov afirmă că „10.000 de oameni” vor opera în „regiunea Herson, Zaporojie și Republica Populară Donețk”.

Potrivit acestuia, kadîroviții s-au întors în Ucraina după ce au fost în concediu.

Vestea despre întoarcerea kadiroviților în Ucraina a apărut pe fundalul unei contraofensive reușite a trupelor ucrainene, care au reușit să avanseze semnificativ în direcția Harkov.

Și după ce Ramzan Kadîrov a făcut un gest neașteptat și a criticat conducerea armatei ruse, după ce aceasta a fost luată prin surprindere de contraofensiva trupelor ucrainene.

Într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său de pe Telegram, Ramzan Kadîrov spune că Kremlinul s-ar putea confrunta cu consecințe grave din cauza pierderii teritoriului ocupat în Ucraina și administrat deja de Moscova, despre care rușii au declarat în mod repetat că plănuiesc să-l păstreze „pentru totdeauna”. Liderul cecen se abține, totuși, să „lovească” prea tare în Vladimir Putin și spune că este posibil ca acesta să nu fie corect informat despre situația actuală, potrivit The Guardian.

„Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări în desfășurarea operațiunii militare speciale, voi fi nevoit să mă duc la conducerea țării pentru a le explica situația de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a spus Kadîrov.

Kremlinul a dat asigurări că Putin este la curent cu retragerea trupelor ruse în Ucraina. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a spus că armata l-a informat pe Vladimir Putin despre regruparea trupelor ruse pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Desigur, tot ceea ce se întâmplă, orice acțiuni pe care le face armata în timpul operațiunii speciale sunt raportate comandantului suprem.

Președintele Putin are o comunicare constantă, s-ar putea spune, non-stop cu ministrul Apărării și cu toți liderii militari. Desigur, nu poate fi altfel în cursul unei „operații militare speciale”.

„Operațiunea militară specială” continuă și va continua până când obiectivele care au fost stabilite inițial vor fi atinse”.

În plus, Peskov a spus că „nu există condiții prealabile” pentru a răspunde apelului președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a purta discuții între Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău