Scandalul de la Casa Regală continuă. Motivul pentru care Archie, băiatul lui Harry, nu va avea niciodată rang de prinț

21 Iun. 2021, 15:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 15:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Prințul Charles îl va lăsa pe fiul lui Harry în afara Casei Regale când va moșteni tronul. Un biograf regal susține că Harry și William s-au certat din cauza lui Meghan. Astfe, Archie, primul copil al cuplului Harry și Meghan Markle, nu va avea niciodată rang de prinț, scrie Daily Mail.

În prezent, un nepot al suveranului are din naștere acest drept. Prințul Charles este însă decis să limiteze numărul de membri ai familiei regale atunci când va deveni Rege.

Decizia este cea care i-a enervat pe ducii de Sussex și a provocat acuzațiile la adresa familiei regale.

În lunile în care am fost însărcinată, am avut discuții despre faptul că nu va primi Securitate, nu i se va acorda un titlu și, de asemenea, au existat conversații despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naște“, spune Meghan Markle în timpul interviului cu Oprah Winfrey.

Dezvăluirea despre statutul lui Archie apare într-o nouă carte despre familia regală. Tot acolo, autorul scrie că William l-a dat afară pe fratele lui din casă în urma plângerilor că Meghan îi hărțuia pe angajați. Unul dintre servitori a descris-o pe ducesa de Sussex drept o sociopată și o narcisistă.

Ruptura este atât de mare că Harry va trimite propriul jurnalist, din afara țării, la dezvelirea unei statui a Prințesei Diana, luna viitoare.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău