Viitorul domeniului imobiliar. De ce se va ține cont la construcția unei clădiri și ce rol va avea digitalizarea

21 Iun. 2021, 14:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2021, 14:57 // Au Bani //  MD Bani

Directorii imobiliari ai Forumului Economic Mondial au făcut preziceri pentru viitorul domeniului imobiliar. Este un viitor în care clădirile oferă confort, sunt echipate evenimente fără precedent, susțin sănătatea umană și planetară și sunt accesibile pentru toată societatea. Este
o viziune în care se află imobilul viitorului viabil, durabil, rezistent și accesibil.

Astfel, potrivit analizei Forumului Economic Mondial, în viitor domeniul imobiliar se va baza pe patru piloni:

1. Viabilitate

Viabilitatea va pune accent pe sănătate, calitate înaltă, centrarea spre oamneni, spații inteligente, care sporesc starea de bine și productivitatea.

2. Sustenabilitate

În viitor, domeniul imobiliar va pune accentul și pe sustenabilitate, vor folosi materiale ecologice și vor opta pentru spații care vor fi în ambianță cu mediul.

Clădirile reprezintă aproape 40% din global emisiile de gaze cu efect de seră. De aceea se dorește reducerea carbonului până la emisii zero.

3. Reziliență

În centrul rezistenței clădirilor se află orașele, clădirile și oamenii care le ocupă, care protejează viitorul prin atenuarea efectelor de evenimente naturale și artificiale neprevăzute, cum ar fi crizele climatice, financiare și de sănătate și păstrarea identității culturale a comunităților. Activele trebuie să reziste la o varietate de șocuri imprevizibile, iar oamenii trebuie să fie cât mai flexibili pentru a se adapta.

4. Accesibilitate

În viitor domeniul imobiliar va pune accent pe furnizarea unui spațiu de calitate pentru a trăi și a conduce
afacerea, ceea ce este esențial pentru sănătatea generală a societății.  Costul spațiului, precum și locația, poate împiedica oamenii să trăiască în condiții noemale.

Utilizarea tehnologie în domeniul imobiliar

Tehnologia și soluțiile digitale vor fi printre cei mai importanți facilitatori pentru a inaugura noua eră a domeniului imobiliar, permițând nu numai personalizarea spațiilor în funcție de necesitățile ocupanților (de ex. temperatura, umiditate) dar și ducând operațiunile de construcție la următorul nivelul și abordarea durabilității și accesibilității:
– Clădiri bazate pe date și autonomie:
Clădirile autonome învață, se se adaptează continuu și să răspundă nevoilor oamenilor precum și a mediului înconjurător. Exploatarea unui feedback continuu bazat pe datele puse la dispoziție de infrastructura digitală a clădirilor va îmbunătăți considerabil experința locatarului. Clădirile autonome se reglează automat, adaptându-se la interior și exterior dinamic pentru condiții de muncă optime, pentru o productivitate sporită și care are grijă de sănătatea oamenilor.
– Costuri de construcție:

design inovator și tehnici de construcție, precum și cele mai avansate materialele pot ajuta la scăderea considerabilă a costurilor, sprijinind astfel accesibilitatea.
– Securitate cibernetică și confidențialitate: proprietatea datelor și reglementările de utilizare vor fi esențiale în următorul  deceniu. Confidențialitatea și securitatea trebuie să fie în topul priorităților în procesul de digitalizare pentru a asigura proprietarii și locatarii că sunt în siguranță.

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA