De ce 5G e considerată tehnologia viitorului? Ericsson: numărul conexiunilor va fi de ordinul sutelor de milioane

21 Iun. 2021, 15:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 15:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În ciuda teoriilor conspirației care se învârt în jurul subiectului, 5G e considerată tehnologia viitorului. Ericsson consideră că numărul conexiunilor va fi de ordinul sutelor de milioane.

Ericsson, un jucător important în domeniul echipamentelor 5G, e de părere că numărul conexiunilor 5G va ajunge la 580 de milioane la sfârșitul acestui an. Suedezii arată că saltul e unul extrem de mare, în condițiile în care, anul trecut, numărul era de 220 milioane. Iar direcția va fi păstrată în următorii ani: în 2026 se va trece de pragul de 3,5 miliarde, arată compania suedeză, scrie playtech.ro.

Asia de Nord-Est, incluzând aici China, are acum cea mai mare rată de penetrare a conexiunilor 5G, urmată de America de Nord.

Însă în 2026 situaţia se va inversa şi America de Nord ar urma să aibă cea mai mare rată de penetrare a conexiunilor 5G din toate regiunile globului, cu aproximativ 84% din totalul conexiunilor, susţine Ericsson.

În ţările din Golful Persic, aproximativ 73% din conexiunile mobile vor fi de tip 5G în 2026 şi aproximativ 69% în Europa Occidentală.

Faptul că China a pus rapid la dispoziţie spectru de frecvenţe a permis o dezvoltare rapidă a telefoniei 5G în China, atât anul trecut cât şi în acest an, dar celelalte regiuni ale globului recuperează decalajul, susţine directorul diviziei de reţele de la Ericsson, Fredrik Jejdling.

La finele lui 2020, la nivel mondial erau şase miliarde de smartphone-uri conectate, iar Ericsson prognozează că în 2026 acest indicator va ajunge la 7,7 miliarde, urmând să fie responsabile pentru aproximativ 88% din totalul conexiunilor de telefonie mobilă la acea dată.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală