De ce 5G e considerată tehnologia viitorului? Ericsson: numărul conexiunilor va fi de ordinul sutelor de milioane

21 Iun. 2021, 15:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2021, 15:49 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În ciuda teoriilor conspirației care se învârt în jurul subiectului, 5G e considerată tehnologia viitorului. Ericsson consideră că numărul conexiunilor va fi de ordinul sutelor de milioane.

Ericsson, un jucător important în domeniul echipamentelor 5G, e de părere că numărul conexiunilor 5G va ajunge la 580 de milioane la sfârșitul acestui an. Suedezii arată că saltul e unul extrem de mare, în condițiile în care, anul trecut, numărul era de 220 milioane. Iar direcția va fi păstrată în următorii ani: în 2026 se va trece de pragul de 3,5 miliarde, arată compania suedeză, scrie playtech.ro.

Asia de Nord-Est, incluzând aici China, are acum cea mai mare rată de penetrare a conexiunilor 5G, urmată de America de Nord.

Însă în 2026 situaţia se va inversa şi America de Nord ar urma să aibă cea mai mare rată de penetrare a conexiunilor 5G din toate regiunile globului, cu aproximativ 84% din totalul conexiunilor, susţine Ericsson.

În ţările din Golful Persic, aproximativ 73% din conexiunile mobile vor fi de tip 5G în 2026 şi aproximativ 69% în Europa Occidentală.

Faptul că China a pus rapid la dispoziţie spectru de frecvenţe a permis o dezvoltare rapidă a telefoniei 5G în China, atât anul trecut cât şi în acest an, dar celelalte regiuni ale globului recuperează decalajul, susţine directorul diviziei de reţele de la Ericsson, Fredrik Jejdling.

La finele lui 2020, la nivel mondial erau şase miliarde de smartphone-uri conectate, iar Ericsson prognozează că în 2026 acest indicator va ajunge la 7,7 miliarde, urmând să fie responsabile pentru aproximativ 88% din totalul conexiunilor de telefonie mobilă la acea dată.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău