Motivul pentru care veți decide să comandați cadourile de Crăciun din China de acum, din iunie. Altfel – Întârziere

21 Iun. 2021, 14:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
21 Iun. 2021, 14:36 // Actual //  Otilia Cotruța

Iunie s-ar putea să fie puțin devreme pentru a începe să sortați lista de cadouri de Crăciun, dar există cel puțin un motiv pentru a face aceste comenzi cât mai curând. Acest lucru se datorează faptului că un focar de COVID în sudul Chinei a cauzat o întârziere uriașă de containere de transport maritim nelivrate, care ar putea dura câteva luni pentru a fi manipulate și această perioadă ar putea ajunge până în sezonul de sărbători.

Totul a început când orașul port Guangzhou a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID la începutul acestei luni. Guvernul chinez a ajuns să blocheze părți din Guangzhou timp de peste o săptămână și a impus restricții stricte de călătorie locuitorilor orașului.

Potrivit unui raport CNN, acest blocaj a provocat o întârziere semnificativă a transporturilor – în special în Yantian, un port major aflat la 50 de mile distanță de Hong Kong. Înainte de blocare, portul Yantian gestiona zilnic aproximativ 36.000 de containere, dar un focar COVID în rândul muncitorilor din doc a dus la închiderea operațiunilor întregului șantier naval, scrie CNN.

Acum, muncitorii din portul Yantian se străduiesc să îndepărteze restanțele care se înfundă pe căile navigabile, conform unui raport al știrilor locale Eastmoney. Totuși, congestia cauzată de această întârziere de o săptămână a avut un efect de domino asupra activității de transport maritim din Guangdong, provocând supraîncărcări și în alte porturi de containere din Shenzhen și Guangzhou.

Peter Sand, analist șef de transport maritim a declarat că aceste întârzieri au creat un colaps în sistem și „s-ar putea ca oamenii să nu găsească tot ce căutau pe rafturi atunci când cumpărau cadouri de Crăciun, mai târziu, an de an”.

Vincent Clerc, șeful afacerilor ocean și logistică al lui Maersk, a declarat pentru Seatrade Maritime News că se așteaptă ca întârzierile de transport maritim din Yantian să dureze până la 16 zile, ceea ce ar putea fi o „întrerupere mai mare” decât blocarea „Ever Date” în Canalul Suez.

Știrile despre această întârziere a transportului maritim în China și efectele sale indirecte vin în timp ce industria navală globală se confruntă cu o criză fără precedent.

Prețurile bunurilor de consum în SUA au crescut după ce pandemia a transformat lanțul de aprovizionare în unul instabil.

Porturile din Long Beach și Los Angeles se confruntă cu blocaje de trafic maritim din cauza volumelor mari de transport maritim, navele stau în repaus timp de săptămâni, în timp ce lucrătorii portuari cu personal se luptă să proceseze o supraîncărcare de containere.

Întârzierile de expediere de-a lungul lanțului de aprovizionare și scumpirea expedierilor articolelor pe rute maritime duc la creșteri ale prețurilor pentru mărfuri peste tot. În SUA au existat deficiențe de produse din luna mai, pentru orice, de la semiconductori și medicamente, la focuri de artificii și articole din meniul Starbucks, cum ar fi ceaiul verde cu gheață și sirop de alune.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău