Scenariu controversat în presa britanică: Prigojin este în viață și se pregătește să se răzbune pe Putin

30 Aug. 2023, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Aug. 2023, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

Incertitudinea în jurul presupusei morți a controversatului finanțator rus, Evgheni Prigojin, a luat o nouă întorsătură șocantă. În ciuda rapoartelor anterioare cu privire la înmormântarea sa, un renumit politolog rus afirmă că Prigojin nu numai că este în viață, dar că ar putea pregăti o răzbunare de proporții împotriva președintelui Vladimir Putin pentru uciderea sosiei sale.

Potrivit unei relatări publicate în Daily Mail pe 29 august, politologul Valeri Solovei, cunoscut și sub pseudonimul „Nightingale,” a susținut că Prigojin nu se afla în avionul doborât, așa cum s-a pretins inițial. Solovei a declarat că operațiunea de eliminare a lui Prigojin a fost orchestrată de serviciile secrete ruse și condusă direct de Putin însuși. Cu toate acestea, expertul afirmă că acesta a fost doar un pretext pentru dispariția lui Prigojin.

Conform lui Solovei, Prigojin ar putea pregăti o răzbunare împotriva Kremlinului, având la dispoziție resurse semnificative, inclusiv aproximativ 1,6 miliarde de lire sterline în bitcoin. Expertul sugerează că finanțatorul cunoscut pentru legăturile sale cu gruparea militară privată „Wagner” ar putea fi hotărât să lovească Kremlinul din umbră.

Misterul în jurul presupusei morți a lui Prigojin a fost amplificat de apariția unor imagini online care arată pașapoarte false cu nume diferite și fotografii ce îl prezintă cu înfățișare schimbată. În ciuda afirmațiilor Comitetului de Investigații al Federației Ruse cu privire la moartea lui Prigojin într-un accident de avion în regiunea Tver, politologul Ekaterina Shulman și jurnalista Ksenia Sobceak se numără printre sceptici. Ele susțin că Prigojin ar putea să fi orchestrat această aparentă dispariție pentru a evita atenția președintelui Putin.

În timp ce ipoteza reapariției lui Prigojin și pregătirea unei răzbunări rămâne speculativă, discuțiile intense din sfera publică arată că povestea acestui controversat personaj este departe de a fi încheiată. În următoarele luni, toate ochii vor fi ațintiți asupra evoluțiilor ulterioare, pentru a dezvălui dacă aceasta este doar o teorie intrigantă sau o realitate șocantă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău