Şeful Wizz Air deschide şampania şi salută „spiritul capitalist” după extinderea pachetului salarial

08 Aug. 2023, 04:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Aug. 2023, 04:36 // Actual //  Lupu Eduard

Acţionarii WizzAir a votat recent prelungirea unui pachet de stimulente salariale care îi vor aduce CEO-ului beneficii de 100 de milioane de lire sterline pentru următorii cinci ani.  József Váradi salută în urma votului „prevalenţa spiritului capitalist”, în ciuda unei opoziţii semnificative din partea unor investitori privind pachetul salarial, scrie Financial Times.

Acţionarii au aprobat recent o rezoluţie care îi prelungeşte pachetul salarial a lui József Váradi până în 2028, faţă de 2026 anterior. Bonusul este încasat dacă preţul acţiunilor companiei, care săptămâna trecută era de aproximativ 23 de lire sterline, atinge 120 de lire sterline.

Cu toate acestea, amendamentul a stârnit o opoziţie semnificativă, cu aproape 30% din investitori care s-au opus. Institutional Shareholder Services a declarat că iniţiativa „nu este în deplină concordanţă cu bunele practici din Marea Britanie”.

Atunci când Wizz Air a conceput schema, în urmă cu doi ani, preţul acţiunilor sale depăşea 40 de lire sterline. De atunci, compania a fost afectată de expunerea fără acoperire la preţul petrolului în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Şansele ca CEO-ul să încaseze banii sunt o necunoscută, ţinând cont că Wizz Air se confruntă, de asemenea, cu o criză de reputaţie în Marea Britanie pentru modul în care a gestionat despăgubirile acordate clienţilor după întreruperea călătoriilor de anul trecut.

În trimestrul doi veniturile companiei veniturile au crescut cu 53%, până la 1,2 miliarde de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, compania aeriană beneficiind de o revenire a apetitului pentru călătorii cu avionul. Aceasta a trecut la un profit trimestrial de 61,1 milioane de euro, de la o pierdere de 452,5 milioane de euro în 2022.

Wizz Air a declarat că a înregistrat un trafic record la începutul verii, numărul pasagerilor ajungând la 15,3 milioane, ceea ce a dus la creşterea veniturilor din bilete cu 76%.

Profitul net a fost „substanţial peste asteptări”, ca urmare a unui mediu mai bun de stabilire a preţurilor şi a costurilor mai mici, au declarat analiştii de la Bernstein.
În timp ce Váradi a spus că acţiunile Wizz Air au „potenţialul” de a atinge ţinta de 120 de lire sterline până în 2028, el a remarcat, de asemenea, „punctele de stres macroeconomic asupra afacerii”, printre care se numără inclusiv războiul din Ucraina.

Wizz Air a fost nevoită să se abţină de la oferirea unei capacităţi de zbor mai mari în primele şase luni ale anului, în parte din cauza unor probleme identificate recent la motoarele sale Pratt & Whitney şi a unor „limitări continue ale infrastructurii şi ale lanţului de aprovizionare” din industria aviatică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Tariful la căldură în Chișinău ar urma să se ieftinească cu 314 lei per gigacalorie, la 1824 de lei, potrivit solicitării Termoelectrica depusă la ANRE.

Aceasta este a doua solicitare depusă de Termoelectrica într-o lună. La începutul lunii iunie, compania solicita o reducere a tarifului cu 141 de lei.

Aceasta nu este prima reducere din acest an. Pe 19 martie, ANRE a aprobat o scădere semnificativă a tarifelor, stabilind un preț de 2 138 lei/Gcal, ceea ce reprezenta o reducere de 636 lei/Gcal comparativ cu tariful anterior. Pentru consumatorii din nordul țării, tariful aprobat a fost de 2 245 lei/Gcal, cu 970 lei/Gcal mai puțin decât cel în vigoare.

Termoelectrica motivează reducerea tariful prin diminuarea prețului de achiziție a gazelor naturale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău