Recean a solicitat, Vozian a revizuit! Care vor fi noile tarife la parcarea Aeroportului Chișinău

07 Aug. 2023, 17:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Aug. 2023, 17:36 // Actual //  Lupu Eduard

Conform solicitării Prim-ministrului, a fost revizuita politica tarifară pentru parcarea din perimetrul aeroportului. Conform tarifelor noi, peste 90% din beneficiari, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova, vor parca gratuit sau la tariful vechi de 10 lei/ora. Menționăm că aproximativ 93% din automobilele parcate au un timp de staționare de maxim 3 ore. În plus, timpul pentru parcare gratuită crește de la 15 minute la 45 de minute, se arată în informația publică de Aeroportul Chișinău.

Noile tarife sunt: primele 45 min de parcare vor fi gratuite, primele 3 ore de parcare vor fi la un tarif de 10 lei ora, pentru următoarele ore, de la 4-10 ore tariful va fi de 20 lei/ora, pentru primele 1-7 zile tariful va fi de 200 lei/ziua, pentru a preveni abuzurile, începând cu ziua 8, tariful va fi de 400 lei/ziua. Noile tarife vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine, marți, 8 august.

Astăzi, premierul Dorin Recean s-a arătat indignat de dublarea taxei de parcare de la Aeroportul Chișinău, de la 10 la 20 de lei.

„Decizia Aeroportului Internațional Chișinău de a crește prețul parcării este greșită. Problema mașinilor parcate pe termen lung, care blochează accesul pentru parcarea de scurtă durată pentru familii și pasageri, poate fi rezolvată altfel. Am solicitat revizuirea acestei decizi”, se arată în mesajul lui Recean.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău