Sfaturile unui expert. Strategia care te ajută să îţi construieşti averea în tinereţe şi să îţi extinzi imperiul

24 Apr. 2024, 16:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
24 Apr. 2024, 16:07 // Bani și Afaceri //  bani.md

Eric Roberge este un specialist în finanţe, cu experienţă în ceea ce priveşte investiţiile şi construirea averii pe termen lung. Pentru el, cele mai importante aspecte pentru acest scop sunt identificarea oportunităţilor de investiţii şi o strategie solidă care să asigure îmbogăţirea, scrie Business Insider.

În timp, el a reuşit să pună bazele unui plan de îmbogăţire în trei etape, pe care îl vinde mai departe celor ce vor să-şi aducă averea la următorul nivel.

Care sunt paşii către îmbogăţire ale unui specialist în finanţe. Ce trebuie să faci:

1. Fii gata de schimbare şi planifică din timp

Un plan financiar pe termen lung care funcţionează ţine cont de schimbările inevitabile în ceea ce priveşte obiectivele, valorile, priorităţile şi circumstanţele. Deşi s-ar putea să nu ştiţi exact ce se va schimba, puteţi totuşi să planificaţi pentru o viaţă în continua schimbare.

Un punct important pe listă este economisirea, care trebuie să depăşească cheltuielile. Evitaţi ipotezele nerealiste privind veniturile şi cheltuielile viitoare. Atunci când luaţi decizii, optaţi pentru alegeri care vă permit să vă retrageţi cu un cost redus.

2. Caută metode de a câştiga mai mult decât în prezent

Dacă vreţi să vă creşteţi averea, creşterea veniturilor vă va accelera eforturile. Prea mulţi oameni care vor să arunce cu sfaturi despre bani ignoră această realitate.

Să câştigi mai mult nu este uşor de făcut şi nu există un sfat prescriptiv care să ajute pe toată lumea.

Dar nu putem ignora importanţa de a câştiga mai mulţi bani dacă obiectivul nostru este de a crea mai multă bogăţie. Există multe căi care vă pot duce la un venit mai mare, aşa că nu aveţi nevoie de un singur răspuns corect. Trebuie să selectezi şi să te ţii de o strategie care are sens pentru tine

3. O viaţă mai modestă ajută întotdeauna

Indiferent de ceea ce doriţi să faceţi, veţi avea nevoie de bani pentru a vă permite stilul de viaţă ales în viitor. Şi nu veţi putea să lucraţi pentru a câştiga un venit la nesfârşit. Prin alegere sau prin circumstanţe, veţi avea nevoie în cele din urmă de o altă modalitate de a vă plăti nevoile decât munca proprie.

Acest lucru înseamnă că trebuie să recunoaştem necesitatea de a economisi bani şi de a investi.

Să trăieşti frugal pentru a deveni bogat este posibil; este un fapt simplu că, cu cât cheltuielile tale sunt mai mici, cu atât poţi economisi mai mult, iar economiile ar fi indicat să meargă către investiţii, decât să se transforme într-un munte de cash dintr-o bancă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 09:39
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 09:39 // Uncategorized //  Ursu Victor

În timp ce Statele Unite ale Americii se confruntă în 2024 cu un deficit comercial de peste 1,3 trilioane de dolari și reacționează previzibil prin măsuri protecționiste, Republica Moldova se află într-o situație și mai vulnerabilă. Potrivit unei analize realizate de economistul Veaceslav Ioniță, țara noastră importă de 2,5 ori mai mult decât exportă, iar deficitul comercial a depășit 5,5 miliarde de dolari, un nivel fără precedent.

„Aceasta nu este doar o problemă de statistică, ci una sistemică”, avertizează Ioniță. „Dependența cronică de importuri erodează baza industrială locală, reduce activitatea economică și diminuează substanțial veniturile bugetare”.

Conform analizei, înlocuirea produselor locale cu alternative de import conduce la o contracție de trei ori a activității economice și la o scădere de până la șase ori a încasărilor fiscale. Ioniță subliniază că actualul model economic este nesustenabil și avertizează că, în lipsa unor măsuri strategice, Republica Moldova riscă să rămână o piață de desfacere pasivă într-o economie globală tot mai fragmentată.

Totuși, în această criză se ascunde și o oportunitate. Economistul propune o strategie economică axată pe dezvoltarea capacităților interne, care ar putea transforma Moldova din consumator net în actor economic activ și competitiv.

Printre soluțiile propuse se numără: substituirea importurilor prin politici de sprijin fiscal, acces la finanțare și infrastructură modernă, redresarea balanței comerciale prin stimularea exporturilor și atragerea investițiilor în sectoare competitive și crearea de locuri de muncă durabile, mai ales în agroalimentar, industrie și IT. Creșterea veniturilor bugetare, necesare pentru investiții în sănătate, educație și dezvoltare regională. „Nu putem continua cu lamentări și reacții întârziate la stimuli externi. Este nevoie de o strategie coerentă, cu obiective clare și măsuri

Deficitul comercial nu este doar un dezechilibru contabil, ci un simptom profund al vulnerabilității economice. Dar gestionat inteligent, el poate deveni punctul zero al unei transformări economice reale. Moldova are șansa – și responsabilitatea – de a ieși din capcana dependenței și de a construi un model economic durabil, orientat spre dezvoltare și independență.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ