Încrederea businessului, erodată de criză și instituțiile statului care șchiopătează

17 Iun. 2022, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iun. 2022, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Mediul de afaceri a fost afectat puternic de crizele recente, acestea amplificând problemele structurale din domeniul privat, care au fost „pasate” de la o guvernare la alta în ultimii 15 ani, potrivit unui sonda, în perioada 1-14 aprilie.

Peste 70% din asociațiile de business au menționat că au fost afectate de efectele pandemiei, 44% din acestea sunt nemulțumite de măsurile anticriză realizate de Guvern în ultimii doi ani, mai mult de jumătate din asociații sunt nesatisfăcute din cauza aplicării măsurii de reducere a cotei TVA până la 6% doar pentru sectorul HoReCa, iar jumătate din asociațiile de afaceri au menționat că compensațiile pentru șomajul tehnic nu au avut niciun efect asupra membrilor săi, se arată în Raport.

Pe de altă parte, 83% din asociațiile de business sunt foarte satisfăcute și satisfăcute de programul de implementare a pachetului guvernamental de digitalizare, 63% –  mulțumite de amânarea raportărilor și a plăților taxelor pe perioada stării de urgență, iar 59% din companii sunt mulțumite de eliminarea necesității facturii fiscale în cazul cumpărăturilor cu cardul bancar.

În ce privește războiul din Ucraina, companiile mici și micro din țara noastră au fost cel mai mult afectate, iar mai mult de 40% din companii sunt dispuse să coopereze cu o companie ucraineană și mai mult de jumătate din acestea sunt dispuse să angajeze ucraineni refugiați temporar în Moldova.

Sectorul privat, în special, companiile mici și micro rămân în continuare îngrijorate de costurile de producere, scăderea consumului, dar și de creșterea prețurilor la materia primă.

Natalia Oțel Belan, director regional pentru Europa și Eurasia CIPE a subliniat: „Identificarea, printr-un parteneriat pozitiv, de către sectorul privat a problemelor și soluțiilor crizelor actuale va contribui la crearea unei economii și democrații durabile”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău