Și pe „Vremuri bune”, impus să închidă brutăria. Dorin Mereuță: Când vin bandiții ai de ales: ori îl dai, ori ți-l iau

07 Sept. 2021, 09:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
07 Sept. 2021, 09:38 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Dorin Mereuță, antreprenor și unul dintre cei mai cunoscuți brutari din Moldova, producătorul pâinii de autor „Dorin Mereuță” a anunțat ieri, 06.09.2021 că își sistează activitatea. Motivul ar presiunea din extern, asociate cu elementele anilor 90 și bandiți, care nu-i permit să-și dezvolte afacerea.

„Sunt impus de situație să anunț că brutăria nu va mai funcționa, cel puțin pentru o perioadă nedeterminată de timp, pentru că elementele anilor 90 nu au dispărut, pentur că atunci când vin bandiții – ai de ales: „ori îl dai, ori ți-l iau”. Nu știu ce vom face mai departe, vom vedea ce va spune justiția. Vă rog frumos, nu mai sunați, pentru că nu cred că în țară se mai poate soluționa ceva. Singura șansă pentru fiecare dintre noi este să fugim din țară. Este greu, sunt niște eforturi ce ne depășesc. Cel puțin, personal, am făcut maxim posibil să oferim tuturor un produs natural, însă, spre regret, nu ne-a reușit.”, a declarat Dorin Mereuță.

După care astăzi a fost anunțat că brutăria nu va mai funcționa.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău