Sora lui Kim Jong-un, avertisment dur pentru Statele Unite: „Ar fi bine să nu facă nimic care să le alunge somnul”

17 Mart. 2021, 08:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
17 Mart. 2021, 08:30 // Actual //  Fetco Veronica

Sora lui Kim Jong-un a criticat Statele Unite și Coreea de Sud pentru exercițiile militare comune. De asemenea, sora dictatorului nord-coreean a avertizat SUA să renunțe la viitoare provocări dacă își dorește un „somn bun în următorii patru ani”.

Declarația lui Kim Yo-jong vine în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin au venit în Asia pentru a purta discuții cu Japonia și Coreea de Sud cu privire la problemele din zonă, inclusiv cu privire la Coreea de Nord, scrie Euronews.

„Aș dori să profit de ocazie pentru a oferi un sfat noii administrații americane, care este atât de dornică să împrăștie miros de praf de pucșă în țara noastră. Dacă vor să aibă un somn bun în următorii patru ani, ar fi bine să nu facă nimic care să le alunge somnul”, a declarat Kim Yo-jong.

Kim Jong-un a promis să consolideze programul de arme nucleare în discursurile politice pe care le-a susținut recent. De asemenea, a declarat că soarta relațiilor cu SUA depinde de acțiunile Washingtonului.

Ea a spus că Nordul va lua în considerare și abandonarea unui birou care se ocupa de tururi sud-coreene spre pitorescul Diamond Mountain, pe care Seoul l-a suspendat în 2008 după ce un gardian nord-coreean a împușcat mortal un turist sud-coreean.

„Vom urmări atitudinea și comportamentul (Coreei de Sud) și, dacă acestea devin mai provocatoare, am putea lua măsuri excepționale”, a spus ea în declarația sa publicată în ziarul oficial Rodong Sinmun din Phenian.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală