Statul francez contribuie la contracararea creșterii prețurilor la combustibili și energie. Cine va beneficia de 100 €

22 Oct. 2021, 18:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2021, 18:52 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cetățenii francezi cu un venit net lunar de 2.000 de euro sau mai puțin vor primi câte 100 de euro de stat, pentru a contribui la contracararea creșterii prețurilor la combustibili și energie, scrie BBC. În Franța, venitul mediu lunar este de 2.000 de euro.

„Alocația pentru inflație” va fi acordată automat unui număr de aproximativ 38 de milioane de francezi, inclusiv celor care nu conduc o mașină sau nu merg pe motocicletă.

Printre beneficiari se vor număra și pensionari, aproximativ 13 milioane și două treimi dintre studenți. De asemenea, de această sumă se vor bucura și aproximativ jumătate dintre toți lucrătorii, deoarece 2.000 de euro reprezintă venitul mediu lunar net.

Primele plăți vor fi efectuate către angajații din mediul de afaceri la sfârșitul lunii decembrie. Funcționarii publici, studenții și pensionarii vor primi banii la începutul anului 2022.

Plata de 100 de euro va fi scutită de taxe, iar premierul Jean Castex a declarat că va costa guvernul 3,8 miliarde de euro. Acest lucru ar fi mult mai puțin decât costul reducerii taxei pe combustibil, a spus el.

Europa se confruntă cu o nemulțumire generalizată după ce prețurile mondiale la energie au crescut vertiginos, în mare parte ca urmare a cererii uriașe din partea întreprinderilor care se recuperează după lunga paralizie provocată de COVID.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei