Rezultate frumoase la 7 luni de operare! Peste 110 de mii de pasageri au zburat cu HiSky

22 Oct. 2021, 17:53
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2021, 17:53 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că e la început de cale pe piața aeriană din Republica Moldova și România, la 7 luni de operare, compania HiSky se poate mândri cu rezultate remarcabile.

La finalul primului sezon de operare (martie – octombrie 2021), compania are totaluri frumoase: peste 110 de mii de pasageri au zburat cu HiSky.

Primul zbor comercial a avut loc pe 5 martie 2021, iar de atunci numărul pasagerilor transportați a crescut exponențial în fiecare lună. Spre exemplu, în prima lună de operare, HiSky a înregistrat un număr total de 1028 de pasageri, în aprilie – 2279, în mai – 6609, în iunie 15999, în iulie a depășit cifra de 25 mii de pasageri, iar recordul primelor 7 luni de zbor, a fost bătut în luna august când a înregistrat aproape 34 de mii de pasageri.

Două treimi din pasagerii au fost înregistrați pe zborurile efectuate din și spre aeroporturile din România, iar o treime – din/spre Aeroportul Internațional Chișinău.

„Aceste prime luni de operare au fost extrem de importante pentru HiSky. În această perioadă ne-am afirmat ca operator aerian în România și R.Moldova și le-am arătat pasagerilor că ne diferențiem pe piață: prin bună atitudine, prețuri atractive și siguranță în zbor.
Următorul sezon de operare vine cu provocari noi legate de creșterea flotei și a numărului de baze operaționale în România. Am încredere în echipa noastră și știu că le vom face față”, a declarat Iulian Scorpan, directorul General HiSky.
La moment compania operează zboruri spre mai multe destinații. De la Aeroportul Internațional Chișinău poți să ajungi la Dublin, Frankfurt, Paris sau Moscova. De asemenea, compania operează zboruri din Iași, Cluj și Satu Mare.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

Volumul consumului de gaze naturale în luna noiembrie curent a constituit 63,1 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 55,5 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. Totodată, potrivit serviciului relații publice al Moldovagaz, fața de luna octombrie 2022 acest indicator a crescut cu 33,5  milioane de metri cubi sau cu circa 113 %.

Compania Consumatorii casnici, până la data de 30 noiembrie 2022, au plătit 99,1% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,1% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,3%, cu o creștere de 0,5 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,9%, ceea ce este cu 0,3 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Consumatorilor casnici în număr de 568 mii conturi personale le-a fost calculată compensația pentru consumul gazelor naturale în noiembrie 2022 în mărime de 357,9 milioane lei. Totodată, consumatorilor casnici din asociațiile de locatari în număr total de 6874 locuri de consum, volumul compensațiilor a constituit 5,6 milioane lei, în funcție de categoria vulnerabilității energetice atribuite.

În perioada de referință de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 617 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 1,5 milioane lei. Totodată, față de 380 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 30 noiembrie 2022 a atins cifra de 10,569 miliarde lei și acoperă 99,4% din volumul furnizat.

În prezent, prețul metrului cub de gaz este de 29,27 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău