Studenții USM au șansa să efectueze stagiile de practică în cadrul CCI. Instituțiile au semnat un acord de colaborare

20 Mai 2021, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 14:53 // Actual //  MD Bani

USM și CCI au organizat pe parcursul anilor diverse evenimente care susțin promovarea mediului de afaceri, expoziții și târguri, seminare, instruiri și altele. Astăzi, 20 mai 2021, Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) au încheiat un Acord de colaborare pentru dezvoltarea capacităților de asigurare a pieței muncii cu specialiști de înaltă calificare, apți să genereze inovaţii şi tehnologii moderne care să contribuie la sporirea competitivității economiei naționale.

Universitatea de Stat din Moldova este membră a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Instituția participă activ la dezvoltarea economiei naționale prin formarea specialiștilor de înaltă calificare în domeniul de profil care corespund cerinţelor actuale ale pieţei muncii.

Rectorul USM, dr, conf. univ. Igor Șarov și preşedintele CCI a RM, Serghei Harea au semnat un Acord de colaborare în interesul de a menține tinerii în țară și de a le oferi oportunități de angajare acasă.

Datorită acestui Acord de colaborare se va intensifica procesul de organizare și desfășurare a stagiilor de practică ale studenților și masteranzilor USM în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și al companiilor membre ale CCI, cu perspective de formare a carierei profesionale.

Principalele obiective ale Acordului de colaborare sunt:

  • pregătirea cadrelor de specialitate pentru economia națională;
  • formarea continuă şi recalificarea cadrelor companiilor autohtone;
  • realizarea stagiilor de practică a studenţilor şi masteranzilor;
  • identificarea și implementarea proiectelor comune în domeniile de interes;
  • identificarea surselor de finanțare a partenerilor de dezvoltare pentru implementarea activităților comune;
  • promovarea serviciilor și realizărilor instituțiilor în domeniile de interes;
  • schimb de experienţă în aspectele practice ale domeniului de interes ș.a.

Rectorul USM, dr., conf. univ. Igor Șarov și-a exprimat convingerea că Acordul reprezintă o oportunitate cu impact semnificativ și de durată, întrucât domeniul pentru cooperare între reprezentanții mediului de afaceri și cei ai mediului academic este unul destul de vast.

De asemenea, la finalul evenimentului, președintele CCI și rectorul USM i-au îndemnat pe cei prezenți să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a reveni cât mai curând la normalitate și la studiile față-în-față, începând cu 1 septembrie a.c. În acest context, amintim că USM susține maratonul universitar de imunizare „De la student la student” organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în perioada 21-23 mai.

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 16:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 16:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Dosarul fraudelor de la sanatoriul „Speranța” din Vadul lui Vodă avansează cu pași mici, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii și a menținut arestul la domiciliu pentru directoarea instituției, Olga Arseni, directorul adjunct și un intermediar. Decizia, pronunțată pe 1 iulie, confirmă hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care pe 12 iunie schimbase arestul preventiv în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii contestă măsura, invocând riscuri de influențare a martorilor, distrugere de probe și obstrucționarea anchetei. Până în prezent, anchetatorii au audiat angajați ai sanatoriului, au ridicat documente contabile și au trimis multiple interpelări către instituții publice. Investigația, spun procurorii, este abia la jumătate, iar volumul de probă ce urmează a fi administrat necesită limitarea libertății acuzaților.

Arseni și complicii săi au fost reținuți pe 27 mai, sub acuzațiile de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine. Potrivit Centrului Național Anticorupție, directoarea ar fi cerut mită între 10.000 și 40.000 de lei pentru aranjarea licitațiilor publice și pentru a tolera nereguli grave în gestionarea sanatoriului. De asemenea, o parte din plățile făcute de pacienți pentru tratamente balneare nu era trecută în contabilitate, banii fiind deturnați în scopuri personale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO