Curg laudele și regretele la adresa lui Marcel Spatari, ministrul muncii, care și-a anunțat retragerea din funcție. Curg teoriile conspirației. Și mie îmi pare rău de decizia luată de domnul Spatari, a făcut o treabă bună la minister. Și mai bine a comunicat cu publicul, lucru care nu e de ici, de colo, a comentat fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza într-o postare pe Facebook, demisia lui Marcel Spatri din funcția de ministru al Muncii.
Sturza susține că nu e nevoie să căutăm subtexte. „Realitățile personale deseori sunt mai presus decât „obligațiile” publice. Familia – la distanță, copii mici și remunerare mică. Chiar ridicol de mică. Mai puțin de 800 de euro… Nu, nu pe oră, pe lună! Un bărbat în floarea vârstei, cu responsabilități față de familie are de ales între datorie și rata de la bancă, banal spus. Anume din aceste considerente foarte mulți oameni profesioniști, inclusiv din diaspora au refuzat să ocupe funcții, iar unii au cedat la scurt timp”.
„Cum se întâmplă că noi dăm pe mana cuiva soarta noastră, miliarde de euro, dar îi remunerăm cu un salariu mediu pe economie? Vrem să fim „corecți” față de alți salariați? Populism… Atunci vom avea ceea ce avem. Sau ce am avut, deștepți dar cu mâna lungă până la „fund”. Cutumă puțin schimbată în perioada lui Plaha – pliculeț cu hârtii verzi din ciubărul mare furat cu vagonul. Să fure avea voie doar el. Și să împartă tot el”, a spus omul de afaceri.
Fostul premier spune încrezut că astăzi la nivel înalt – președinție, parlament, guvern, agenții importante – nu fură nimeni. E o mare realizare! Dar cât putem să-i umilim pe acești oameni cu o remunerare mai mult decât simbolică? Sau revenim la vechiul sistem – nu contează salariul, contează postul, iar politica este cel mai profitabil business din țară?
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!