SUA amenință că vor sancționa statele care livrează armament Rusiei

16 Oct. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Oct. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite au avertizat vineri că pot impune sancţiuni ţărilor, companiilor şi persoanelor care livrează Rusiei muniţii sau care sprijină complexul militar-industrial rusesc, măsură prin care Washingtonul încearcă să crească presiunea asupra Rusiei în contextul războiului din Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, a spus la o reuniune cu oficiali din 32 de ţări, dedicată sancţiunilor împotriva Rusiei, că instituţia sa va emite în cursul zilei de vineri orientări care să arate clar că Washingtonul doreşte şi poate să impună o asemenea măsură.

Potrivit unei prezentări aduse la această reuniune de un director-adjunct în serviciile secrete americane, Morgan Muir, în războiul contra Ucrainei armata rusă „consumă muniţii într-un ritm nesustenabil”, astfel că Rusia a apelat la ţări precum Iran sau Coreea de Nord pentru provizii şi echipamente militare, inclusiv drone, rachete şi muniţii pentru artilerie.

De asemenea, mai susţine aceeaşi prezentare, sancţiunile deja impuse Moscovei i-ar fi afectat deja acesteia producţia de echipamente militare ce necesită semiconductori sau alte componente din import, iar criza severă de rulmenţi i-ar fi dat peste cap producţia de tancuri, submarine, avioane şi alte sisteme militare.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău