SUA vor trimite în Ucraina versiunea M1A2, mai modernă și mai letală, a tancului Abrams

27 Ian. 2023, 05:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2023, 05:27 // Actual //  Lupu Eduard

SUA va trimite Ucrainei tancul M1A2 Abrams, care are capacități semnificativ îmbunătățite în comparație cu modelul anterior M1A1, scrie CNN.

Adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a confirmat joi că M1A2 va fi versiunea de Abrams furnizată ucrainenilor. Ea a precizat că SUA nu „au aceste tancuri disponibile în exces în stocurile noastre americane” și că va dura „luni de zile pentru a transfera” tancurile către Ucraina.

M1A2 este un upgrade semnificativ față de vechiul M1A1, în principal datorită faptului că A2 funcționează pe un sistem digital, spre deosebire de sistemul analogic al A1.

Este „diferența dintre un telefon cu priză – un telefon cu disc – și acel iPhone pe care îl aveți în mână”, a explicat generalul în retragere al armatei Robert Abrams, fostul comandant al forțelor americane din Coreea, al cărui tată a dar numele tancului de 70 de tone.
Oficialii americani au anunțat săptămâna aceasta că 31 de tancuri Abrams vor fi trimise în Ucraina, după zile de dispute între SUA și aliații săi.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri de la Casa Albă că tancurile vor „spori capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice”.

În plus față de schimbarea digitală cu A2, noua versiune a tancului este „semnificativ” mai letală decât A1, a spus Abrams. Acesta include un vizor termic independent pentru comandant. În timp ce înainte doar artileristul avea un site termic, acum comandantul tancului are și el unul, ceea ce îi permite să ajute la scanarea și identificarea țintelor. Sistemul digital permite, de asemenea, echipajului tancului să ruleze propriile diagnostice la bord, a spus Abrams, în loc să aștepte ca mecanicii să efectueze teste pentru a determina orice problemă care apare.

Când vine vorba de asta, a spus Abrams, M1A2 este „mult superior în ceea ce privește letalitatea, capacitatea de supraviețuire și mobilitatea” față de tot ceea ce are Rusia pe câmpul de luptă.

Nu este clar ce variantă a tancului A2, din care există trei, va fi aleasă. Singh a refuzat să se pronunțe în timpul ședinței de informare de joi de la Pentagon.

Șeful de achiziții al armatei, Doug Bush, a explicat, de asemenea, că armata nu produce tancuri noi de la zero și că, în schimb, a modificat modelele mai vechi existente.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău