Sultanul Erdogan, pe cale să dea lovitura anului în Europa! Gaz mai mult în Marea Neagră, 170 miliarde de metri cubi

27 Dec. 2022, 12:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Dec. 2022, 12:26 // Actual //  Lupu Eduard

Volumul total al gazelor naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră se ridică acum la 710 miliarde metri cubi, după ce a fost identificat un nou zăcământ, iar rezervele de la precedenta descoperire au fost revizuite în sus, a anunţat luni seara preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează agenția Reuters.

La finalul unei reuniuni a Cabinetului, Erdogan a anunţat că Turcia a descoperit noi rezerve de gaze, cu un volum de 58 de miliarde metri cubi, la câmpul Caycuma-1, în timp ce volumele de gaze estimate pentru câmpul Sakarya, descoperit anterior, au fost revizuite în creştere, de la 540 de miliarde metri cubi până la 652 miliarde metri cubi. Revizuirea a venit ca urmare a unei evaluări făcute de o companie internaţională de energie, a spus Erdogan fără a dezvălui identitatea companiei.

“Ca urmare a analizei datelor, am revizuit rezervele de 540 miliarde metri cubi declarate anterior, până la 652 miliarde metri cubi”, a spus Erdogan, adăugând că Turcia a forat deja 13 puţuri la câmpul Sakarya. “Cu noua noastră descoperire de la Caycuma-1, rezervele noastre de gaze din Marea Neagră au crescut cu 170 de miliarde metri cubi până la 710 miliarde metri cubi”, a subliniat preşedintele Turciei.

Luna trecută, Erdogan a spus că Turcia urmează să înceapă să extragă gaze din câmpul Sakarya în 2023. Luni, preşedintele Turciei a precizat că noul zăcământ Caycuma-1 va fi conectat la câmpul Sakarya şi de acolo la reţeaua naţională.

Potrivit planului original, Turcia urma să extragă 3,5 miliarde metri cubi de gaze din Marea Neagră în 2023. Obiectivul vizează majorarea producţiei până la aproximativ 15 miliarde metri cubi anul în decurs de patru ani de la debutul producţiei, ceea ce ar echivala cu un sfert din producţia actuală de gaze a Uniunii Europene.

Turcia, ţară care are puţine gaze naturale sau petrol, este dependentă de importurile din Rusia, Azerbaidjan şi Iran, precum şi de importurile de gaze lichefiate din Qatar, SUA, Nigeria şi Algeria.

Turcia a început să caute resurse de hidrocarburi şi în Marea Mediterană, unde operaţiunile sale din zonele disputate au generat tensiuni cu Grecia şi Cipru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău