Ţara din Europa în care clienţii Tesla au făcut greva foamei împotriva lui Elon Musk. Sfidarea miliardarul după protest

02 Sept. 2022, 16:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Sept. 2022, 16:56 // Actual //  Lupu Eduard

În Norvegia, clienţii Tesla au făcut greva foamei, pentru a-i atrage atenţia lui Elon Musk. Greva foamei este, în mod normal, asociată cu cauze nobile, iar  activiştii care au ales această formă extremă de protest au făcut acest lucru pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme de mare impact.

Nu este cazul unui grup de proprietari norvegieni de Tesla. La sfârşitul lunii august, aceştia au optat pentru un post de 24 de ore, încercând astfel să atragă atenţia presei şi să le aducă la cunoştinţă nemulţumirile faţă de unele caracteristici ale autoturismelor de marcă. 17 maşini Tesla au scris mesajul: „Help” (Ajutor).

Calitatea proastă a produsului Tesla stă la baza protestului. Grupul de nordici a intrat în greva foamei pentru a exprima numeroasele plângeri ale proprietarilor de Tesla, inclusiv dificultăţi de pornire la rece şi uşi blocate de gheaţă (probleme obiectiv tipice ale ţărilor nordice), dar şi probleme de ordin general, de la umflături ale tapiţeriei scaunelor şi infiltrarea apei în portbagaj, până la îngălbenirea marginilor touchscreen-ului de la bord.

Probleme care, la prima vedere, nu par a fi printre cele capabile să zguduie o naţiune. Protestul s-a extins apoi, cu alţi clienţi Tesla plângându-se de probleme în timpul fazei de încărcare, de o durată de viaţă mai scurtă a bateriei decât a promis constructorul şi de staţii de încărcare care nu sunt compatibile cu modelele mai vechi, sfidând sloganul „Reîncărcare gratuită pe viaţă”.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău