Tariful de 6 lei pentru călătoriile cu transportul public rămâne în vigoare. Decizia instanței

08 Aug. 2022, 11:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Aug. 2022, 11:23 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Rîșcani a respins cererea Cancelariei de Stat privind anularea noilor tarife la transportul public în Capitală. Potrivit magistraților, această sesizare este neîntemeiată. Anunțul a fost făcut de către primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei, scrie Realitatea.md.

„Instanța de judecată nici nu avea cum să dea în aceste condiții, chiar dacă avea presiuni și știm foarte bine cine a sunat și de câte ori a sunat, cui a sunat, ca să anuleze ceea ce a luat ca și decizie primăria mun. Chișinău și Consiliul Municipal Chișinău. Sper că în continuare, instanțele de judecată nu se vor lăsa presate de această gașcă de incompetenți și ipocriți, care luptă pentru dreptate, în ghilimele, după ce au scumpit totul de 4 sau chiar 6 ori”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban mai spune că reprezentanții Cancelariei de Stat planifică să conteste decizia instanței, dar, cel mai probabil, o vor face în campania electorală.

„A luat tare peste urechi șeful Cancelariei de stat și va fi demis, dacă nu găsește soluții pentru a anula decizia primăriei”, a mai spus primarul.

Reprezentanții Cancelariei de Stat nu au comentat informațiile.

Amintim că după ce primăria mun. Chișinău a majorat tarifele la călătoriile cu transportul public, Cancelaria de Stat a contestat de decizia în instanța de judecată.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău