Țările unde e cel mai scump să locuiești! Una dintre ele este destinația preferată a moldovenilor

10 Mai 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

GOBankingRates a realizat un top 50 al țărilor unde costul vieții este extrem de scump. Pe locul întâi este Singapore, unde chiria costă aproximativ 3.000 de dolari pe lună.

Studiul a strâns sondaje din întreaga lume pentru a găsi locurile în care oamenii se luptă din greu pentru a acoperi costurile vieții de zi cu zi. Studiul a inclus și puterea de cumpărare locală pentru fiecare țară. În general, cu cât costul total al vieții este mai mare și cu cât puterea de cumpărare este mai mică, cu atât țara s-a clasat mai sus pe această listă a celor mai scumpe locuri de locuit.

Cât costă chiria în Elveția

Pe locul al doilea este Elveția, unde chiria ajunge la 1.640 de dolari pe lună. Tot aici, impozitul pe venit la nivel mondial poate ajunge până la 40%.

Ești taxat inclusiv dacă locuiești în propria ta casă. Locul al treilea este ocupat de Elveția, unde chiriașii plătesc în jur de 1.440 de dolari pe lună și unde mâncare este foarte scumpă. Următoarele țări din acest top sunt Irlanda, Malta, Norvegia, Liban, Australia, Israel, Noua Zeelandă și Luxemburg. Chiar dacă o țară are chirie ieftină și prețuri de chilipir la alimente, ar putea fi scumpă în alte privințe. Taxele mari, salariile mici și costurile de transport peste medie pot contribui la un cost ridicat al vieții pentru rezidenți.

Pe ce loc e Grecia

Și Grecia a fost inclusă în sondaj.

În continuare, în topul celor mai scumpe țări găsim, începând de la locul al 11-lea, Luxemburg, Cipru – unde chiria este de 862 de dolari pe lună, Trinidad și Tobago, Venezuela (unde puterea de cumpărare este extrem de mică), Canada (chiria de 1,126 de dolari pe lună), Nigeria (758 de dolari chirie și servicii de Sănătate scumpe), Danemarca, Uruguay, Panama, iar pe locul 20 este preferata românilor…Grecia! Aici, chiria costă în media 419 dolari pe lună.

În top mai sunt și următoarele țări în care e destul de scump să trăiești: Olanda, Italia, Franța, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Costa Rica, Suedia, Qatar, Belgia, Austria, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Albania, Iran, Slovenia, Chile, Belarus, Germania, Letonia, Slovacia, Serbia, Portugalia, Japonia, Estonia, Iordania, Ungaria, Guatemala și Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău