Țările unde e cel mai scump să locuiești! Una dintre ele este destinația preferată a moldovenilor

10 Mai 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

GOBankingRates a realizat un top 50 al țărilor unde costul vieții este extrem de scump. Pe locul întâi este Singapore, unde chiria costă aproximativ 3.000 de dolari pe lună.

Studiul a strâns sondaje din întreaga lume pentru a găsi locurile în care oamenii se luptă din greu pentru a acoperi costurile vieții de zi cu zi. Studiul a inclus și puterea de cumpărare locală pentru fiecare țară. În general, cu cât costul total al vieții este mai mare și cu cât puterea de cumpărare este mai mică, cu atât țara s-a clasat mai sus pe această listă a celor mai scumpe locuri de locuit.

Cât costă chiria în Elveția

Pe locul al doilea este Elveția, unde chiria ajunge la 1.640 de dolari pe lună. Tot aici, impozitul pe venit la nivel mondial poate ajunge până la 40%.

Ești taxat inclusiv dacă locuiești în propria ta casă. Locul al treilea este ocupat de Elveția, unde chiriașii plătesc în jur de 1.440 de dolari pe lună și unde mâncare este foarte scumpă. Următoarele țări din acest top sunt Irlanda, Malta, Norvegia, Liban, Australia, Israel, Noua Zeelandă și Luxemburg. Chiar dacă o țară are chirie ieftină și prețuri de chilipir la alimente, ar putea fi scumpă în alte privințe. Taxele mari, salariile mici și costurile de transport peste medie pot contribui la un cost ridicat al vieții pentru rezidenți.

Pe ce loc e Grecia

Și Grecia a fost inclusă în sondaj.

În continuare, în topul celor mai scumpe țări găsim, începând de la locul al 11-lea, Luxemburg, Cipru – unde chiria este de 862 de dolari pe lună, Trinidad și Tobago, Venezuela (unde puterea de cumpărare este extrem de mică), Canada (chiria de 1,126 de dolari pe lună), Nigeria (758 de dolari chirie și servicii de Sănătate scumpe), Danemarca, Uruguay, Panama, iar pe locul 20 este preferata românilor…Grecia! Aici, chiria costă în media 419 dolari pe lună.

În top mai sunt și următoarele țări în care e destul de scump să trăiești: Olanda, Italia, Franța, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Costa Rica, Suedia, Qatar, Belgia, Austria, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Albania, Iran, Slovenia, Chile, Belarus, Germania, Letonia, Slovacia, Serbia, Portugalia, Japonia, Estonia, Iordania, Ungaria, Guatemala și Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău