The Weekend donează un milion de dolari etiopienilor aflați în conflict. A făcut anunț pe pagina de Instagram

05 Apr. 2021, 15:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Apr. 2021, 15:08 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Cântărețul de R&B The Weeknd a promis că va dona 1 milion de dolari (700.000 de lire sterline) pentru etiopienii prinși în conflictul din Tigray.Dacă încă nu ați știut, The Wekeend, cu numele adevărat Abel Tesfaye în Canada, este fiul unor imigranți etiopieni.

„Mi se frânge inima pentru poporul meu din Etiopia, deoarece civili nevinovați, de la copii mici la vârstnici, sunt asasinați fără sens„, a spus el.

Luptele dintre armata etiopiană și Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF) au început în noiembrie și au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

Săptămâna trecută, o investigație a BBC Africa Eye a descoperit dovezi care sugerează că armata etiopiană a comis un masacru în Tigray, ucigând cel puțin 15 bărbați.

Până în prezent, peste două milioane de oameni și-au părăsit casele pentru a scăpa de lupte, potrivit administrației interimare din Tigray.

Au lăsat mai mult de patru milioane de oameni care au nevoie de ajutor, au adăugat ei.

Weeknd a declarat pe Twitter și Instagram că donația sa de 1 milion de dolari va merge la Programul Alimentar Mondial al ONU pentru a plăti două milioane de mese.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău