(VIDEO) „Avatar” a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei

16 Mart. 2021, 16:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
16 Mart. 2021, 16:58 // Au Bani //  Fetco Veronica

Filmul SF “Avatar” (2009), regizat de James Cameron, a întrecut lungmetrajul “Avengers: Endgame” și a redevenit pelicula cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, după ce a beneficiat weekendul trecut de o relansare în cinematografele din China, informează luni site-ul cnbc.com.

În anul 2010,”Avatar” a depășit lungmetrajul „Titanic”, care de asemenea este regizat de James Cameron și a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În 2019, “Avengers: Endgame” a câștigat acest titlu din fruntea box-office-ului mondial după ce a obținut încasări de 2,797 miliarde de dolari.

Datorită relansării sale în China, “Avatar” a ajuns luni la un box-office global de 2,810 miliarde de dolari, potrivit site-ului boxofficemojo.com, revedenind filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

Regizorii filmului “Avengers: Endgame”, Joe și Anthony Russo, au publicat pe rețelele de socializare un mesaj prin care l-au felicitat pe James Cameron pentru această performanță, scrie AGERPRES.

Regizorul James Cameron plănuiește să lanseze o serie de continuări ale filmului “Avatar”.

Grupul Disney a achiziționat recent franciza cinematografică “Avatar”, deși deținea deja licența necesară pentru a construi în parcul de distracții Animal Kingdom din Florida o zonă tematică inspirată din universul prezentat în primul film din această serie.

În 2019, Disney a finalizat contractul de achiziție pentru a intra în posesia bunurilor deținute de 20th Century Fox, printre care și filmul “Avatar”, regizat de James Cameron.

În prezent, grupul Disney deține primele cinci filme din clasamentul celor mai profitabile lungmetraje din toate timpurile și, totodată, opt pelicule din top 10.

 

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 10:20 // Actual //  Otilia Cotruța

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău vorbește în cadrul unei conferințe de presă  despre scandalul cu viceprimarul Victor Chironda, pe care tot el l-a numit în echipa sa.

Primarul Capitalei a declarat că nu poate el să „răspundă pentru inacțiunile” lui Victor Chironda. Mai mult, acesta a precizat și alte situații în care funcționarii Primăriei au fost demiși.

„Administrarea Primăriei nu se face doar pe Facebook”, a adăugat acesta.

„Fiecare a venit cu persoanele cu care a vrut să muncească în funcția în care a fost investit.

„Primăria nu este despre boceală, este despre răsuflecatul mâinicilor și munca de dimineață până seara târziu, inclusiv în weekend.”

 

„Constat că în această perioadă am urmărit o isterie a unui viceprimar care s evrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate în adresa mai multor angajași ai primăriei. S-a creat impresia că doar el lucrează în primărie, iar restul sunt niște funcționărași care nu fac decât să îl supere.”

În aceste condiții este cel care persecutează colegii săi, dar nu se preocupă de responsabilitățile sale, a mai zis Ceban.

De asemenea, acesta enumeră o listă a restanțelor lui Victor Chironda.

Ion Ceban a specificat că a preluat conducerea „celei mai corupte instituții din țară, care a devenit cea mai transparentă”.

Acesta a mai specificat că Strategia de combatere a corupției în cadrul Primăriei este în proces de definitivare.

 

Victor Chironda a fost numit viceprimar al capitalei de către Primarul General, Ion Ceban. Despre aceasta Chironda a anunțat de pe acest fapt pe pagina de Facebook, după ce a acceptat oferta, pe data de 15 noiembrie 2021.

Chironda a mai precizat în postarea sa, că a stabilit cu Primarul General, Ion Ceban, că va avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate.

Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă.

Îmi propun o activitate bazată pe deschidere și dialog constructiv cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău”, a mai scris atunci Victor Chironda.

La alegerile din 20 octombrie Victor Chironda a acumulat puțin peste 2% din voturile cetățenilor.