Tofilat lasă funcția de consilier prezidențial și se alătura unui partid. „Vreau să fiu alaturi în campania electorală”

12 Mai 2021, 06:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
12 Mai 2021, 06:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Consilierul prezidențial pentru domeniul energiei, Sergiu Tofilat, a părăsit echipa Maiei Sandu și s-a alăturat Partidului Schimbării, fondat de Ștefan Gligor. Informația a fost confirmată de Tofilat pentru Realitatea.md.

Funcționarul a precizat că cererea de demisie a fost depusă încă de sătpămâna trecută, motivând că vrea să fie alături de Gligor în campania electorală pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar. A absolvit, în 2006, ASEM Chişinău, facultatea Finanţe şi are o experienţă vastă în domeniul creditării corporative. Anul trecut, acesta a devenit membru al aparatului președintelui Republicii Moldova, ocupând funcția de consilier prezidențial în domeniul energetic.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.