TOP 5! Cele mai frumoase plaje din Europa, potrivit TripAdvisor

26 Iul. 2021, 09:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 09:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Potrivit TripaAdvisor, cele mai frumoase plaje din Europa se află în Italia, Marea Britanie, Grecia, Franța, Spania și Portugalia.

TripAdvisor a selectat cele mai apreciate locuri de pe continent, perfecte pentru a-ți petrece vacanța după o perioadă lungă în care nu ai ajuns la mare.

Astfel, potrivit TripAdvisor, cea mai frumoasă plajă din Europa este Conigli, din Italia. Este situată pe insula Lampedusa și are nisipuri aurii și ape cristaline, foarte puțin adânci, ideale pentru snorkelling. În zonă există si broaște țestoase.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de We Love Lampedusa (@we_lovelampedusa)

A doua cea mai frumoasă este plaja Cofete din insula Fuerteventura, în Canare. Vei rămâne impreionat de întinderea imensă de nisip de mai mult de zece kilometri lungime care, din fericire, este în sălbăticie. Nu este ușor de ajuns aici, deoarece drumurile către această plaja sunt neasfaltate. Vizitatorii care au reușit să ajungă spun că peisajele îți vor tăia respirația și vei dori să te mai întorci.

A treia plaja în topul preferințelor se afla în Portugalia. Este vorba de Falesia din regiunea Algarve. Această plajă este situată între orașul Albufeira și Vilamoura și este în mare parte înconjurată de stânci, dar este încăpătoare. Să vezi un apus de soare aici este ceva de neuitat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Saudades de Portugal © (@saudadespt)

Următoarele două plaje sunt potrivite pentru familiile cu copii.

În nordul Spaniei, se găsește Plaja de la Concha. Este o plajă urbană și apare aproape întotdeauna printre cele mai bune din lume. Este adăpostită de un golf înconjurat de doi munți, iar faleza cu felinarele albe a devenit cea mai cunoscută carte poștala a orașului San Sebastian.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de KAIXODONOSTIA (@kaixodonostia)

Pe locul 5 se află plaja Bournemouth, din Anglia. Este un oraș, scăldat de apele Atlanticului, are temperaturi mai calde decât restul țării și este destinația preferata de englezii care nu vor să călătorească în străinătate pentru a ajunge la plajă. Plaja are peste zece kilometri lungime, iar în centru se află un debarcader faimos, cu o vechime de peste o sută de ani și pe care l-ai văzut cu siguranță în filme.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lee Dimarco (@lee_dimarco_photography)

Realitatea Live

05 Iun. 2023, 16:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2023, 16:26 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce majoritatea consumatorilor achită un tarif de 29,27 de lei pentru metrul cub de gaz, mai mulți agenți economici, circa 70 la număr, achită un tarif de 11-14 lei pentru metrul cub. Directorul Energocom, Victor Bînzari a declarat pentru BANI.MD că respectivele companii care „livrează gaz mai ieftin lucrează cu ziua de astăzi. Din moment ce prețurile la Energocom vor fi egale cu cele de pe piață, acestea nu se vor mai regăsi”.

Cinci companii care livrează gaz mai ieftin au parteneri de la Bursa Română de Mărfuri de la care cumpără metan după care îl transportă în Republica Moldova și îl vând celor cu care au perfectate contracte.

Este vorba de cinci companii, care au fost făcute publice de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Este vorba de npc, sd-energy, transautogaz, n-gaz și rotalingaz.

„Atunci când la bursă prețurile erau foarte mari, în Republica Moldova a fost stabilit un preț plafonat 29,27 de lei. Asta deși erau perioade când prețurile la bursă erau de 340 mia de metri, în timp ce Moldovagaz cumpăra și cu 1800 de dolari mia de metri cubi. Respectiv prețul de procurare, plus furnizarea și distribuția aducea costul real pentru consumatori la circa 40 de lei, dar ANRE a stabilit un preț unificat de 29,27 de lei metrul cub de lei și toate aceste devieri acum trebuie să fie recuperate de furnizorul de gaze”, a explicat Bînzari.

Directorul Energocom susține că, pe de o parte statul a plafonat prețul și a oferit subvenții către consumatori finali și au beneficiat de ele toți consumatorii. „Acum prețul la bursă s-a redus or, devierile trebuie recuperate. Acum sunt clienți pe piață care vând la prețul de bursă și o parte dintre consumatori pleacă la ei, iar dacă la bursă va fi mai scump vor vrea să revină la Modovagaz. Aceste companii vor să câștige permanent din piață și nu vor să-și asume responsabilitatea de jucători cinstiți. Ei doar profită. Un exemplu este și cu companiile energetice care atunci când a crescut prețul la bursă au dispărut din piață pentru că au jucat pe piața nereglementată”, a spus Bînzari.

„Sunt oportuniști care lucrează doar acum. Dacă în scurt timp prețurile Energom vor fi similare cu cele de pe piață cu siguranță aceste companii nu-și vor regăsi locul în piață”, a mai adăugat Bînzari.

Ba mai mult, ultima decizie luată de CSE, de la sfârșitul lunii mai, obligă întreprinderile care renunță la piața reglementată și cumpără gaze naturale de pe piața liberă să plătească devierile financiare neachitate. „Când un consumator iese pe piața liberă și vrea să beneficieze de prețuri mai mici la gaz, povara devierilor trebuie să o ia cu el, dar nu să o lase celorlalți consumatori”, a argumentat ministrul energiei, Victor Parlicov noile reguli.

Cel mai interesant este că piața energetică este liberalizată. Republica Moldova și-a asumat acest lucru față de UE.

Piața gazelor din Republica Moldova este liberalizată și, respectiv oricine își poate lua licență care costă 3200 de leii și poate livra metan consumatorilor.

Legislația prevede asigurarea unui acces transparent la rețelele de transport al gazelor naturale, inclusiv în legătură cu tranzacțiile transfrontaliere și instituirea unor proceduri unice de cooperare dintre operatorii de sistem din Republica Moldova și operatorii de sistem din țările vecine, la capitolul interoperabilitatea și schimbului de date.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău