Ucraina primeşte noi arme grele din SUA şi Germania în războiul împotriva Rusiei

02 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ucraina a primit mai multe sisteme de lansatoare multiple de rachete de fabricaţie germană şi americană, parte a unei serii de livrări de arme grele de înaltă precizie promise de aliaţii săi, a declarat luni ministrul apărării.

Guvernul de la Kiev a implorat în repetate rânduri Occidentul să trimită mai multă artilerie cu rază lungă de acţiune, în timp ce încearcă să întoarcă cursul invaziei ruseşti din 24 februarie şi să atace liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţie ruseşti, scrie Reuters.

Moscova a acuzat Occidentul că prelungeşte conflictul oferind Ucrainei mai multe arme şi a declarat că furnizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune justifică încercările Rusiei de a extinde controlul asupra unui număr mai mare de teritoriu ucrainean pentru securitatea naţională.

Ucraina a primit patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA, a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

HIMARS au o rază de acţiune mai mare şi sunt mai precise decât artileria cu rachete din epoca sovietică a Ucrainei, permiţând forţelor ucrainene să lovească ţinte ruseşti care anterior erau de neatins.

Potrivit estimărilor experţilor, Ucraina operează deja până la o duzină de sisteme HIMARS. Armata ucraineană a primit, de asemenea, trei MARS II MLRS, versiunea germană a sistemului de rachete cu lansare multiplă M270 fabricat în SUA. Livrarea a fost anunţată de Christina Lambrecht, ministrul german al apărării, la 26 iulie.

„Cel de-al treilea frate din familia Long Hand – MLRS MARS II din Germania – a ajuns în Ucraina”, a scris Reznikov pe Twitter.

Potrivit specificaţiilor producătorului său Kraus-Maffei Wegmann, MLRS MARS II poate lovi ţinte la o distanţă de până la 70 km, în funcţie de tipul de muniţie pe care îl foloseşte.

Ucraina a primit până în prezent obuziere autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000. La 26 iulie, Lambrecht a anunţat, de asemenea, livrarea a cinci sisteme antiaeriene Gepard.

Kievul a declarat anterior că are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri şi 1.000 de drone, printre alte arme grele, pentru a respinge trupele ruseşti.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău