Uite-i cum fură un frigider ziua în amiaza mare! Imaginile suprinse de o cameră de supraveghere (VIDEO)

21 Ian. 2021, 09:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Realitatea.md
21 Ian. 2021, 09:21 // Bani și Afaceri //  Realitatea.md

O femeie de 35 de ani, administratoare a unui local amplasat pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al Capitalei, a scos frigiderul afară pentru a face curățenie în bucătăria localului. După o vreme, atunci când a vrut să-l întoarce la loc, acesta nu mai era. Din fericire, camerele de supraveghere au surprins momentul în care trei indivizi l-au încărcat pe un cărucior după care au mers într-o direcție necunoscută.

Embed:

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău au fost sesizați pe cazul dat la data de 17 ianuarie. Urmare a măsurilor dispuse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, inclusiv analizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți.

Aceștia s-au dovedit a fi trei bărbați cu vârstele de 28 ani, 36 ani și 53 ani și nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Prejudiciul cauzat administratoarei localului a fost estimat la 10.000 lei.

Fiind escortați la inspectorat pentru audieri, bărbații și-au recunoscut vina, comunicând că frigiderul sustras l-au vândut cu 200 de lei. Ulterior, polițiștii au găsit bunul sustras, iar frigiderul urmează a fi returnat.

Actualmente cei trei sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Realitatea Live

30 Mart. 2025, 12:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
30 Mart. 2025, 12:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ucraina intenționează să ceară modificarea proiectului de acord propus de Statele Unite privind resursele minerale, solicitând în special majorarea investițiilor americane, potrivit agenției Bloomberg, care citează surse apropiate negocierilor.

Oficialii de la Kiev se tem că actuala formă a acordului ar putea complica parcursul european al Ucrainei, întrucât documentul prevede drepturi exclusive pentru SUA în toate proiectele majore de infrastructură și în distribuția profitului generat de un fond comun de investiții. De asemenea, accesul extins la resurse strategice ar putea marginaliza Uniunea Europeană în relația economică cu Ucraina.

Un alt punct sensibil este posibilitatea ca înțelegerea să implice, direct sau indirect, obligația Ucrainei de a compensa sprijinul militar și economic oferit de SUA de la începutul invaziei ruse.

Pe 28 martie, oficialii ucraineni au avut o videoconferință cu partenerii americani, inclusiv cu juriști specializați, pentru a cere clarificări și a semnala potențialele conflicte dintre acord și obiectivele strategice ale Kievului.

Potrivit surselor Bloomberg, reprezentanții SUA nu au respins categoric îngrijorările Ucrainei, în special în ceea ce privește compatibilitatea acordului cu ambițiile de aderare la UE. Acest lucru sugerează că Washingtonul ar putea fi deschis la renegocierea anumitor clauze.

Discuțiile privind acordul au început la începutul lui 2025, iar semnarea era planificată pentru sfârșitul lunii februarie, în cadrul vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington. Însă, în urma unei confruntări publice cu fostul președinte Donald Trump și actualul vicepreședinte J.D. Vance, Zelenski a părăsit prematur Casa Albă, amânând finalizarea acordului.

Ulterior, pe 19 martie, Trump și Zelenski au avut o primă convorbire telefonică de reconciliere, iar pe 24 martie Trump a anunțat că un acord este „aproape gata de semnare”.

Pe 27 martie, deputatul Radei Supreme, Yaroslav Jeleznîak, precum și publicațiile Bloomberg și Financial Times, au dezvăluit condițiile preliminare ale acordului. Documentul includea accesul SUA la resursele de petrol și gaze din întreaga țară, o durată nedeterminată a acordului, și stipula că modificările pot fi făcute doar cu acordul părții americane. Totodată, nu existau mențiuni despre garanții de securitate oferite de SUA Ucrainei, nici măcar „indirecte”, potrivit lui Jeleznîak.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!