Un gigant bancar din Republica Moldova își vinde sediul

20 Nov. 2023, 09:28
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Nov. 2023, 09:28 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

MAIB, cea mai mare bancă din Republica Moldova și-a scos la vânzare sediul, potrivit anunțului instituției financiare.

Astfel, banca vinde terenul pentru construcție cu suprafața totală de circa 0.103 ha (se va preciza după divizarea terenului total de 0.153 ha, înregistrat în Registrul bunurilor imobile cu numărul cadastral 0100419.021)

Construcție (bloc administrativ cu 6 nivele și subsol), înregistrat în Registrul bunurilor imobile cu numărul cadastral 0100419.021.01, suprafața la sol – 517.6 m.p., suprafața interioară totală – 2,424.1 m.p.

Încăperi nelocative amplasate la 4 nivele, înregistrat în Registrul bunurilor imobile cu numărul cadastral 0100419.113.01.007, cu suprafața totală de 220.1 m.p.

Banca îți vinde sediul urmare a faptului că va treci într-un alt sediu de pe 31 august, pe care și l-a construit după ce a fost demolat fostul hotel Codru.

Potrivit ultimelor date financiare, maib contabiliza un profit de 957,8 milioane de lei la sfârșitul lunii septembrie și active în sumă de 48,6 miliarde de lei. soldul creditelor se cifra la 23,7 miliarde de lei, iar suma depozitelor însuma 35,7 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău