Un magnat al criptomonedelor a pierdut peste noapte 94% din avere

10 Nov. 2022, 11:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Nov. 2022, 11:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al FTX – o platformă de schimb de criptomonede, Sam Bankman-Fried, care deținea active în valoare de 16 miliarde de dolari la începutul săptămânii, și-a văzut marți averea redusă cu 94%, până la valoarea de 1 miliard de dolari, scrie Business Insider. Aceasta reprezintă cea mai mare prăbușire peste noapte a averii unui miliardar înregistrată vreodată.

Miliardarul de 30 de ani era considerat un J.P. Morgan al pieței cripto, fiind dispus să își folosească averea uriașă pentru a salva industria de la un colaps total, dar în câteva zile, a devenit clar că firma lui Bankman-Fried avea și ea nevoie să fie salvată.

Co-fondatorul FTX a anunțat că firma pe care o conducea a fost vândută companiei rivale Binance cu scopul de a ameliora o criză severă de lichiditate. Bankman-Fried deținea 53% din FTX – acțiuni în valoare de 6,2 milioane de dolari, în timp ce alte 7,4 miliarde din averea sa proveneau de la casa de tranzacționare Alameda Research, potrivit Bloomberg.

După vânzarea FTX, indicele de avere Bloomberg evaluează acum atât FTX, cât și Alameda la 1 dolar fiecare, ștergând astfel cea mai mare parte din averea lui Bankman-Fried.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău