Unul dintre cei mai bogați ruși, a fost arestat de regimul Putin și i-au fost confiscate uzinele

27 Feb. 2024, 12:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 12:36 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Oligarhul rus Iuri Antipov și soția sa au fost arestați în contextul unei investigații de fraudă, relatează, luni, agenția rusească Tass, care citează surse din poliția rusă, conform The Moscow Times. Informația a venit în aceași zi în care uzinele miliardarului din orașul Celeabinsk au fost confiscate de regimul de la Kremlin, procurorii argumentând că uzinele au fost privatizate ilegal după prăbușirea Uniunii Sovietice în anii 1990.

„Antipov, proprietarul Uzinei Electrometalurgice Celeabinsk, a fot reținut ca urmare a unei investigații de fraudă”, a transmis o sursă din Rusia pentru agenția Tass.

Antipov era listat de Forbes Russia ca fiind al 170-lea cel mai bogat rus, cu o avere de 700 de milioane de dolari, în 2021.

Luni, un tribunal de arbitraj din regiunea Sverdlovsk a dat, într-o sesiune cu ușile închise, verdictul de confiscare a uzinelor deținute de oligarh.

Procurorii ruși l-au acționat pe Antipov, pe soția sa și compania lor Etalon, în această lună, acuzându-i pe aceștia că au transferat active ale proprietăților în țări „neprietenoase” față de Rusia, inclusiv în SUA.

Conform procurorilor, activele au fost transferate cu scopul de a „submina interesele naționale, de apărare și de securitate ale Rusiei”, pentru că uzinele ar fi fost legate de contractanți din domeniul apărării.

Avocații lui Antipov au negat că uzinele au vreo legătură directă cu complexul militar-industrial rusesc, susținând că produsele erau furnizate unor alte uzine metalurgice care livrau, apoi, oțel către contractanți din apărare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău