MMZ a trecut cu succes printr-o recertificare a sistemului de management al calității și a managementului ecologic

27 Feb. 2024, 13:05
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Feb. 2024, 13:05 // Actual //  bani.md

Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) a trecut cu succes printr-o recertificare în domeniul sistemului de management al calității și a auditului de supraveghere în domeniul managementului ecologic la compania elvețiană SGS. Un grup de experți din domeniul serviciilor de inspecție, expertiză, teste și certificare al companiei elvețiene SGS a vizitat uzina pentru a efectua un audit de trei zile, inclusiv asupra sistemului de management al calității și a managementului ecologic. Rezultatele auditului au atestat conformitatea producției cu cerințele standardelor internaționale, iar ca rezultat, MMZ a fost recertificat conform standardelor ISO 9001:2015 și a fost verificat conform standardului ISO 14001:2015.

Experții elvețieni au remarcat un nivel înalt de implicare a întregului colectiv MMZ în procesele sistemului integrat de management, de la Directorul General și directorii de departamente până la muncitorii din procesele tehnologice principale.

În timpul verificării producției principale, s-a remarcat un nivel ridicat de dezvoltare a tehnologiei, o automatizare și vizualizare înaltă a proceselor, echipamente moderne, o gamă largă de produse fabricate, mobilitatea tehnologiei, care permite anticiparea așteptărilor clienților cu privire la caracteristicile calitative. Experții grupului de audit SGS au evidențiat un nivel înalt de satisfacție a clienților de 99,9% din 100, ceea ce indică calitatea extrem de ridicată a produselor fabricii. De asemenea, s-a remarcat extinderea funcționalității sistemului de gestionare electronică a documentelor și utilizarea codurilor QR pentru gestionarea procesului de descărcare a producției finite și controlul accesului vehiculelor în complexul logistic.

A fost menționat un nivel înalt de competență al personalului laboratorului central de testare, care este acreditat în sistemul internațional ILAC și își îmbunătățește continuu competențele în programele internaționale de schimb de experiență între laboratoare. A fost remarcată și dotarea înaltă a laboratorului cu noi utilaje și sisteme de control.

De asemenea, a fost menționată implicarea experților fabricii în conferințele științifice-practice ale instituțiilor de învățământ superior din regiune cu privire la protecția mediului înconjurător. Experții SGS au remarcat că acțiunile fabricii în domeniul economisirii apei au permis reducerea consumului de apă cu 6,25% (43.239 m³) în comparație cu anul precedent, ceea ce depășește de 4 ori ținta stabilită. S-a acordat o evaluare înaltă renunțării la clor în procesul de tratare a apei și trecerea la tehnologii mai moderne în acest proces.

Conducerea fabricii subliniază faptul că implementarea proiectelor ecologice este o prioritate în planul investițional al uzinei. Investițiile în programele ecologice implementate au depășit 7 milioane de dolari americani, demonstrând o poziție activă în domeniul ecologic al uzinei. Prin planul investițional în proiecte ecologice de peste 30 de milioane de dolari, MMZ își confirmă statutul de lider în protejarea mediului înconjurător.

Proiectele cheie ale acestui program vizează protejarea atmosferei, a bazinelor acvatice și a resurselor terestre, precum și amenajarea teritoriului. Fabrica implementează activ tehnologii moderne, orientate spre reducerea emisiilor și respectarea strictă a standardelor de protecție a mediului.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău