O profesoară a donat un miliard de dolari școlii unde a predat. Banii erau moștenirea primită după ce soțul ei a murit

27 Feb. 2024, 12:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 12:03 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein donează un miliard de dolari acestei şcoli din oraşul New York, cel mai substanţial dar de acest fel oferit în Statele Unite, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunţat luni instituţia de învăţământ, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Dr. Ruth Gottesman donează această suma din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soţ, David ”Sandy” Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022.

”Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă”, a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ.

Gottesman s-a alăturat facultăţii de medicină în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii şi a creat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii.

Prin intermediul acestei donaţii, tuturor studenţilor la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024, iar toţi viitorii studenţi vor învăţa gratuit. Taxa de şcolarizare la această facultate este de 60.000 de dolari pe an, iar mulţi studenţi acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

”Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală”, a precizat instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite.

Facultatea, la care sunt înmatriculaţi circa 1.100 de studenţi, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău