Va moșteni Delphine Arnault LVMH de la tatăl său? Cine este fiica miliardarului B. Arnault, propritarul Louis Vuittone

25 Iun. 2021, 17:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Iun. 2021, 17:49 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când vine vorba de industria modei, nicio familie nu este la fel de puternică precum Arnaults, al cărui proprietar, Bernard Arnault, este al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, conform listei Forbes în timp real a miliardarilor la momentul scrierii. Familia controlează Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), un conglomerat de articole de lux prezent în industria modei, parfumurilor și cosmeticelor, vinurilor și băuturilor spirtoase, precum și în industria ceasurilor și a bijuteriilor.

La moment, conglomeratul care valorează miliarde de dolari este încă condus de Bernard Arnault, însă el este ajutat și de familia sa, printre care și fiica Delphine Arnault, care se află în prezent în comitetul executiv al LVMH și este una dintre potențialii moștenitori  ai LVMH(cel de-al doilea fiind fratele ei Antoine).

Delphine Arnault a fost consultant pentru McKinsey & Co și a lucrat pentru John Galliano

Delphine, în vârstă de 46 de ani, a absolvit Business School din Lille, Franța, și London School of Economics. Înainte de a-și asuma un rol în afacerea de familie, a lucrat timp de doi ani la firma internațională de consultanță McKinsey & Co din Paris.

La aderarea la LVMH, ea a preluat rolul de director de dezvoltare sub designul John Galliano. După un an, a fost numită director general adjunct al Christian Dior Couture.

Ea se pricepe la „vânat” talente

În industria modei, Delphine este văzută ca un „dezvoltator” de noi talente, cu înclinație spre descoperirea și recrutarea designerilor. Mulți dintre cei pe care i-a descoperit au devenit ei înșiși nume mari, inclusiv Raf Simmons (acum co-director creativ al Prada) și Nicolas Ghesquière (director artistic al Louis Vuitton).
De asemenea, Delphine a fost responsabilă de descoperirea Marinei Serre, designerul în devenire, acum popular printre vedete precum Beyoncé, Adele, Kylie Jenner și Blackpink.

Ea a lansat Premiul LVMH pentru tineri creatori de modă

În 2014, Delphine a lansat Premiul LVMH pentru tinerii designeri de modă, o competiție cu un premiu de 300.000 euro (211.000 USD) și șansa de a fi mentorat de o echipă dedicată LVMH timp de un an.

A căsătorită o singură dată; acum are o fiică cu Xavier Niel

În 2005, Delphine s-a căsătorit cu moștenitorul vinului italian Alessandro Vallarino Gancia. Cuplul ar fi cheltuit 7 milioane de dolari pentru nunta lor, care a avut loc la Catedrala Saint-Jean-Baptiste de Bazas, un monument național francez și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Recepția a avut loc la podgoria Chateau d’Yquem din Bordeaux, decorată cu peste 5.000 de trandafiri albi.
Din păcate, căsătoria nu a durat, iar cuplul a divorțat în 2010.

Delphine este acum alături de miliardarul și antreprenorul francez în tehnologie Xavier Niel, care a fondat grupul francez de telecomunicații Iliad SA. Cei doi au un copil, Elisa Niel.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală