Va moșteni Delphine Arnault LVMH de la tatăl său? Cine este fiica miliardarului B. Arnault, propritarul Louis Vuittone

25 Iun. 2021, 17:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Iun. 2021, 17:49 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când vine vorba de industria modei, nicio familie nu este la fel de puternică precum Arnaults, al cărui proprietar, Bernard Arnault, este al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, conform listei Forbes în timp real a miliardarilor la momentul scrierii. Familia controlează Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), un conglomerat de articole de lux prezent în industria modei, parfumurilor și cosmeticelor, vinurilor și băuturilor spirtoase, precum și în industria ceasurilor și a bijuteriilor.

La moment, conglomeratul care valorează miliarde de dolari este încă condus de Bernard Arnault, însă el este ajutat și de familia sa, printre care și fiica Delphine Arnault, care se află în prezent în comitetul executiv al LVMH și este una dintre potențialii moștenitori  ai LVMH(cel de-al doilea fiind fratele ei Antoine).

Delphine Arnault a fost consultant pentru McKinsey & Co și a lucrat pentru John Galliano

Delphine, în vârstă de 46 de ani, a absolvit Business School din Lille, Franța, și London School of Economics. Înainte de a-și asuma un rol în afacerea de familie, a lucrat timp de doi ani la firma internațională de consultanță McKinsey & Co din Paris.

La aderarea la LVMH, ea a preluat rolul de director de dezvoltare sub designul John Galliano. După un an, a fost numită director general adjunct al Christian Dior Couture.

Ea se pricepe la „vânat” talente

În industria modei, Delphine este văzută ca un „dezvoltator” de noi talente, cu înclinație spre descoperirea și recrutarea designerilor. Mulți dintre cei pe care i-a descoperit au devenit ei înșiși nume mari, inclusiv Raf Simmons (acum co-director creativ al Prada) și Nicolas Ghesquière (director artistic al Louis Vuitton).
De asemenea, Delphine a fost responsabilă de descoperirea Marinei Serre, designerul în devenire, acum popular printre vedete precum Beyoncé, Adele, Kylie Jenner și Blackpink.

Ea a lansat Premiul LVMH pentru tineri creatori de modă

În 2014, Delphine a lansat Premiul LVMH pentru tinerii designeri de modă, o competiție cu un premiu de 300.000 euro (211.000 USD) și șansa de a fi mentorat de o echipă dedicată LVMH timp de un an.

A căsătorită o singură dată; acum are o fiică cu Xavier Niel

În 2005, Delphine s-a căsătorit cu moștenitorul vinului italian Alessandro Vallarino Gancia. Cuplul ar fi cheltuit 7 milioane de dolari pentru nunta lor, care a avut loc la Catedrala Saint-Jean-Baptiste de Bazas, un monument național francez și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Recepția a avut loc la podgoria Chateau d’Yquem din Bordeaux, decorată cu peste 5.000 de trandafiri albi.
Din păcate, căsătoria nu a durat, iar cuplul a divorțat în 2010.

Delphine este acum alături de miliardarul și antreprenorul francez în tehnologie Xavier Niel, care a fondat grupul francez de telecomunicații Iliad SA. Cei doi au un copil, Elisa Niel.

 

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău