Vacanță după gratii. Țara europeană care te poate aresta chiar din aeroport dacă ai amenzi neplătite

14 Sept. 2022, 12:52
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Sept. 2022, 12:52 // Actual //  bani.md

Germania are prevederi stricte în ceea ce privește plata amenzilor. Dacă acestea nu sunt achitate, contravenientul poate fi arestat. A descoperit acest lucru o tânără de 29 de ani care a fost la un pas să își petreacă vacanța după gratii, scrie ziarulromanesc.de.

Germania are unul dintre cele mai dure regulamente în ceea ce privește plata amenzilor. Dacă cei sancționați nu le achită, riscă să nu mai poată ieși din țară sau chiar să fie arestați. În plus, nu mizați pe faptul că autoritățile uită de amenzi, chiar dacă acestea au o vechime de câțiva ani.

Surpriză la aeroport

O femeie de 29 de ani a fost la un pas să își petreacă vacanța după gratii din cauza amenzilor neplătite. În 12 septembrie, tânăra urma să plece la Istambul. Știa despre regulile amenzilor, și, pentru a nu avea probleme, a achitat unele dintre ele cu o zi înaintea plecării. Când a ajuns pe aeroportul din Nürnberg, s-a prezentat la biroul de control al Poliției de Frontieră pentru a verifica dacă plățile, făcute de ea cu 24 de ore înainte, au fost înregistrate în sistem.

A avut însă parte de o mare surpriză. În momentul în care oamenii legii i-au verificat datele personale, au descoperit că femeia mai avea alte trei amenzi neachitate, toate primite în zona Bavariei. În total, 1.111 euro. Polițiștii i-au spus că are două opțiuni. Ori achită amenzile și poate pleca în concediu, ori va fi arestată. Femeia a decis să plătească amenzile, dar a susținut că nu știa că le primise, potrivit ziarulromanesc.de.

Amenzi de circulație

Cele mai multe amenzi neachitate în Germania sunt cele de circulație. Cuantumul lor lor este deloc mic. Poate ajunge la 800 de euro pentru depășirea vitezei legale. În ultimii cinci ani, au fost aplicate între două milioane și jumătate și trei milioane de amenzi pentru viteză excesivă. Aproximativ 7.500 pe zi.

Limita generală de viteză în zonele urbane este de 50 km/h în Germania. În plus, multe orașe iau măsuri pentru a reduce viteza pe străzi de la 50 la 30 de km/oră. În afara zonelor urbate, viteza maximă este de 100 km/oră. Pe autostrăzi se poate circula cu maxim 130 km/oră, dar sunt și porțiuni pe care nu există limită de viteză.

Realitatea Live

20 Mai 2025, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
20 Mai 2025, 17:39 // Actual //  Ursu Victor

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a primit aprobarea autorităților franceze pentru a părăsi teritoriul Franței în direcția Statelor Unite, unde plănuia să se deplaseze „pentru negocieri cu fonduri de investiții”. Informația a fost publicată de Politico, cu referire la un comunicat oficial al Parchetului din Paris.

Potrivit instituției, decizia a fost luată pe 12 mai, „în lipsa unei necesități și justificări clare pentru o astfel de deplasare”.

Durov se află în prezent sub supraveghere judiciară în Franța, iar deplasările sale în afara țării sunt strict reglementate. El nu poate părăsi teritoriul francez fără permisiunea autorităților. Singura excepție de până acum a fost un permis temporar pentru o călătorie în Dubai, acordat între 15 martie și 7 aprilie 2025.

Anterior, pe 18 mai, Durov a lansat acuzații grave într-o postare publică, afirmând că în această primăvară a fost vizitat în hotelul de lux Hôtel de Crillon din Paris de către șeful serviciului francez de informații externe (DGSE), Nicolas Lerner. Oficialul i-ar fi cerut să blocheze „vocile conservatoare din România” pe Telegram, în contextul alegerilor prezidențiale. Durov susține că a refuzat.

Declarațiile sale au coincis cu ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, fapt ce a amplificat tensiunile. Autoritățile franceze au respins categoric acuzațiile.

Serviciul de informații externe al Franței (DGSE) a confirmat că au avut loc mai multe întâlniri cu Durov, dar a precizat că scopul acestora a fost exclusiv reamintirea obligațiilor legale ale Telegram, în special privind prevenirea diseminării conținutului terorist și al materialelor cu pornografie infantilă. DGSE a negat cu fermitate orice tentativă de influențare a proceselor electorale.

Amintim că Pavel Durov a fost reținut în august 2024 în Franța, fiind acuzat că platforma sa nu a întreprins măsuri suficiente pentru a combate propaganda teroristă și distribuirea de conținut ilegal. Autoritățile franceze au reclamat că Telegram ar fi ignorat în mod sistematic solicitările de blocare a materialelor interzise.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO