Vehiculele Tesla pot fi cumpărate acum și cu bitcoin. Anunțul a fost făcut chiar de Elon Musk

24 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Mart. 2021, 15:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Elon Musk a anunțat pe pagina sa de Twitter că automobilele Tesla pot fi acum cumpărate folosind Bitcoin, ulterior funcția va fi disponibilă și în afara SUA, scrie Reuters.

Elon Musk a scris pe pagina sa de Twitter: „Puteți cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”.

Luna trecută Bitcoin a atins un record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăți pentru mașinile sale și alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiții a companiei și are drept scop diversivicarea și creșterea veniturilor. Conform politicii sale de investiții, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari și ar putea „achiziționa și deține active digitale ocazional sau pe termen lung”, se arată în comunicatul Tesla.
Chiar dacă miliardarul a renunțat la această etichetă, acesta continuă să vorbească despre bitoin cu urmăritorii săi.

Realitatea Live

Conferința Internațională organizată de Asociația Obștească „Parlamentul Independenței” cu prilejul celebrării a 35 de ani de la constituirea legală a Primului Parlament ales democratic al Republicii Moldova
11 Apr. 2025, 11:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
11 Apr. 2025, 11:23 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un grup de senatori americani a introdus în Congres un proiect de lege care prevede confiscarea încărcăturii de petrol de pe tancurile rusești aflate pe listele de sancțiuni ale Departamentului Trezoreriei SUA, relatează Reuters. Măsura vizează în special așa-numita „flotă din umbră” a Rusiei, care, potrivit Centrului finlandez CREA, transportă aproximativ 75% din exporturile de țiței ale Moscovei.

Potrivit proiectului, petrolul confiscat va fi vândut pe piață, iar sumele obținute vor fi utilizate pentru reducerea datoriei publice a SUA. Inițiatorii propun și crearea unui fond special, numit Russian Sanctions Enforcement Fund, gestionat de Departamentul Trezoreriei, cu un buget de 150 milioane de dolari, destinat monitorizării și aplicării sancțiunilor, notează Reuters.

„Acest proiect de lege nu doar că va împiedica tentativele maligne ale Moscovei de a ocoli legislația americană, ci va permite Statelor Unite să valorifice activele confiscate”, a declarat senatorul republican Joni Ernst, unul dintre autorii inițiativei.

În prezent, aproximativ 200 de tancuri petroliere sunt vizate de sancțiunile SUA pentru implicarea în transportul de țiței rusesc peste plafonul de preț de 60 de dolari pe baril impus de G7. Cel mai dur pachet de sancțiuni a fost introdus în ultimele zile ale mandatului lui Joe Biden, vizând deodată 180 de nave, responsabile pentru jumătate din exportul maritim de petrol al Rusiei, adică aproximativ 1,5 milioane de barili pe zi.

Un exemplu concret este tancul Eventin, înregistrat sub pavilion panamez, care a fost interceptat de autoritățile maritime germane la sfârșitul lunii martie. La bordul navei se aflau 100.000 de tone de țiței rusesc, care au fost confiscate de autoritățile germane în baza sancțiunilor în vigoare.

Acest nou proiect legislativ ar putea schimba fundamental modul în care SUA aplică și monetizează sancțiunile împotriva Federației Ruse, transformând o măsură de presiune economică într-o sursă directă de venit bugetar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!