Tesla este oficial „regatul” lui Elon Musk. Ce titlu are acum în companie miliardarul

15 Mart. 2021, 17:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
15 Mart. 2021, 17:56 // Au Bani //  Fetco Veronica

Tesla este acum oficial regatul lui Elon Musk. Elon Musk are acum titlul de „Technoking of Tesla”, ceea ce poate fi tradus ca „Tehnoregele Tesla”.

Tesla a dezvăluit schimbarea într-o declarație la Securities and Exchange Commission (SEC), fără a argumenta de ce Musk a ales acest titlu.

Miliardarul nu este singurul care va ieși în evidență cu cartea sa de vizită. Directorul financiar Zach Kirkhorn va fi acum cunoscut sub numele de „Stăpânul Monedei” al Tesla.

Titlul de „Master of Coin”  apare și în „Game of Thrones”, și aparține oficialului care se ocupă de tezaurul regal. Aceasta ar putea fi o referință la investiția Tesla de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin care a zguduit piața criptomonedelor luna trecută.

Schimarea numelui nu pare să afecteze atribuțiile de zi cu zi ale lui Musk sau Kirkhorn, deoarece Tesla a spus că „își vor menține și funcțiile respective de director executiv și director financiar”. Aceste titluri neconvenționale seamănă cu ceva ce ar posta Elon Musk pe Twitter, pe lângă meme-uri și glume. Tesla chiar este tărâmul lui Musk și face ce vrea cu el.

Vestea vine la patru zile după ce un tribunal din Delaware a deschis un proces al unor investitori Tesla. Aceștia l-au acuzat pe Musk că a scăzut de unul singur prețul acțiunilor companiei, după ce acesta a postat pe Twitter mai multe mesaje, printre care „Prețul acțiunilor Tesla este prea mare”.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău