(VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. „Oamenii au început foarte mult să investească în imobile”

19 Ian. 2022, 11:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Ian. 2022, 11:41 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a declarat Gheorghe în cadrul emisiunii „10 lei” de la RLIVE TV.

Chiar dacă pe parcursul activității sale în domeniul imobiliar s-a confruntat cu multe provocări, nu a renunțat, deoarece spune că e domeniul în care se regăsește și are posibilitatea să se dezvolte mereu. Scopul lui este să devină UN AGENT IMOBILIAR BUN, iar concurența este binevenită.

Gheorghe spune că un agent imobiliar este persoana care vinde apartamente, proprietăți, case. De asemenea, el are grijă ca tranzacțiile să fie efectuate cu succes, verifică actele, explică avantajele și dezavantajele clientului, ceea ce îl ajută să economisească timp.

„Un agent imobiliar este ca un avocat pentru client. Sunt oameni care poate o dată în viață procură un apartament, își fac griji, au emoții iar noi îi încurajăm, aflăm care este necesitatea lui.”

Pentru a reuși în ceea ce face își planifică fiecare zi, fiecare activitate. În cazul în care nu are un program consideră acea zi ca fiind pierdută.

În cei cinci ani de experiență a ajutat multe persoane să-și găsească apartamentul/casa visurilor. Printre ei se numără și influencerii Ella Chistol și Svetlana Sainsus.

El consideră că publicitatea unui agent imobiliar vine de la clienți mulțumiți și multă muncă.

„Dacă clientul este mulțumit, automat mai ai niște clienți. Publicitatea vine de la sine.”

Cea mai scumpă proprietate pe care a vândut-o a fost de 220.000 de euro (aproximativ 4,5 mil. de lei), iar cea mai scurtă tranzacție a încheiat-o într-o oră.

Potrivit lui Gheorghe Dragomir, atunci când moldovenii doresc un apartament nou achită cash, dar sunt și o parte care solicită creditele ipotecare. În ceea ce privește prețurile, clienții sunt gata să scoată din buzunar până la câteva zeci de mii de euro, iar în top sunt apartamentele cu două camere. O altă tendință pe care a observat-o Gheorghe în activitatea sa este că, în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările de locuințe cresc. Moldovenilor le place „să intre în noul an în casă nouă”.

„Cele mai solicitate sunt apartamentele cu prețuri medii cuprinse între 60 – 70 de mii de euro.”

De asemenea, în ultima perioadă tot mai mulți preferă apartamente în blocurile noi și reparate.

La fel, ca și alți specialiști din domeniul imobiliar, Gheorghe spune că, în 2022 prețurile la imobile vor crește din mai multe motive.

„Prețurile vor crește 100%. În primul rând s-au scumpit materialele de construcție. În al doilea rând, limitarea autorizațiilor de construcții, acum nu se oferă autorizații cum se ofereau anterior. Și al treilea motiv, unul mai actual, introducerea moratoriului construcțiilor în sectorul Centru.”

Tot în cadrul emisiunii, Gheorghe Dragomir a menționat că, în anul care a trecut, 2021, sectorul imobiliar s-a dezvoltat mult.

„Oamenii au început foarte mult să investească în imobile. Ele sunt stabile, prețurile au crescut, oamenii care au investit au avut doar de câștigat.”

Tot el spune că investițiile în imobile sunt foarte bune, deoarece în Republica Moldova sunt încă foarte mici comparativ cu alte țări.

În cadrul interviului a vorbit și despre apartamentele de lux, prețul cărora variază între 1500 și 2000 de euro pe metru pătrat. Ele sunt solicitate atât de moldoveni cât și de străini. Iar unul dintre cele mai scumpe imobile pe care le-a vândut a fost unul de lux din centrul Capitalei.

Gheorghe notează că zona influențează cel mai mult prețul imobilului, iar un detaliu este și: bloc nou sau bloc vechi. Cele mai scumpe zone fiind sectorul Centru și Rîșcani al Capitalei.

Realitatea Live

27 Sept. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2022, 04:46 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, au anunţat luni că vor investi 70 de milioane de dolari în firmele din sectorul tehnoloc şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a informat că va investi 30 de milioane de dolari într-un fond gestionat de firma de private equity Horizon Capital. Separat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a informat că va investi acum 40 de milioane de dolari în acelaşi fond gestionat de Horizon Capital, adăugând că ar putea să adauge alte 10 milioane de dolari la o dată ulterioară.

„Industria de IT din Ucraina rămâne un punct luminos într-o economie care a pierdut aproape cinci milioane de locuri de muncă începând din luna februarie 2022, din cauza războiului”, a informat Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).

La rândul său, BERD a precizat că fondul Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), gestionat de Horizon Capital, intenţionează să strângă un total de 250 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a face investiţii de capital, variind între 10 şi 30 de milioane de dolari, concentrându-se pe IMM-urile din tehnologie şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Analiştii se aşteaptă ca economia Ucrainei să se contracteze cu 30-35% în acest an, în timp ce Banca Mondială a estimat la aproape 350 de miliarde de dolari costurile reconstruirii Ucrainei după invazia rusească.

„Unele firme au încetat operaţiunile, iar altele au fost forţate să se adapteze la noua realitate a perturbărilor logistice, lipsă de carburant, mutarea facilităţilor de producţie şi a personalului, controale valutare mai stricte şi lipsă de finanţare”, a subliniat BERD.

IFC, parte din Grupul Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente. Instituţia activează în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2022, IFC a angajat o sumă-record de 32,8 miliarde dolari americani companiilor private şi instituţiilor financiare din ţări în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună în timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău