(VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. „Oamenii au început foarte mult să investească în imobile”

19 Ian. 2022, 11:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:41 // Interviu //  MD Bani

Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a declarat Gheorghe în cadrul emisiunii „10 lei” de la RLIVE TV.

Chiar dacă pe parcursul activității sale în domeniul imobiliar s-a confruntat cu multe provocări, nu a renunțat, deoarece spune că e domeniul în care se regăsește și are posibilitatea să se dezvolte mereu. Scopul lui este să devină UN AGENT IMOBILIAR BUN, iar concurența este binevenită.

Gheorghe spune că un agent imobiliar este persoana care vinde apartamente, proprietăți, case. De asemenea, el are grijă ca tranzacțiile să fie efectuate cu succes, verifică actele, explică avantajele și dezavantajele clientului, ceea ce îl ajută să economisească timp.

„Un agent imobiliar este ca un avocat pentru client. Sunt oameni care poate o dată în viață procură un apartament, își fac griji, au emoții iar noi îi încurajăm, aflăm care este necesitatea lui.”

Pentru a reuși în ceea ce face își planifică fiecare zi, fiecare activitate. În cazul în care nu are un program consideră acea zi ca fiind pierdută.

În cei cinci ani de experiență a ajutat multe persoane să-și găsească apartamentul/casa visurilor. Printre ei se numără și influencerii Ella Chistol și Svetlana Sainsus.

El consideră că publicitatea unui agent imobiliar vine de la clienți mulțumiți și multă muncă.

„Dacă clientul este mulțumit, automat mai ai niște clienți. Publicitatea vine de la sine.”

Cea mai scumpă proprietate pe care a vândut-o a fost de 220.000 de euro (aproximativ 4,5 mil. de lei), iar cea mai scurtă tranzacție a încheiat-o într-o oră.

Potrivit lui Gheorghe Dragomir, atunci când moldovenii doresc un apartament nou achită cash, dar sunt și o parte care solicită creditele ipotecare. În ceea ce privește prețurile, clienții sunt gata să scoată din buzunar până la câteva zeci de mii de euro, iar în top sunt apartamentele cu două camere. O altă tendință pe care a observat-o Gheorghe în activitatea sa este că, în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările de locuințe cresc. Moldovenilor le place „să intre în noul an în casă nouă”.

„Cele mai solicitate sunt apartamentele cu prețuri medii cuprinse între 60 – 70 de mii de euro.”

De asemenea, în ultima perioadă tot mai mulți preferă apartamente în blocurile noi și reparate.

La fel, ca și alți specialiști din domeniul imobiliar, Gheorghe spune că, în 2022 prețurile la imobile vor crește din mai multe motive.

„Prețurile vor crește 100%. În primul rând s-au scumpit materialele de construcție. În al doilea rând, limitarea autorizațiilor de construcții, acum nu se oferă autorizații cum se ofereau anterior. Și al treilea motiv, unul mai actual, introducerea moratoriului construcțiilor în sectorul Centru.”

Tot în cadrul emisiunii, Gheorghe Dragomir a menționat că, în anul care a trecut, 2021, sectorul imobiliar s-a dezvoltat mult.

„Oamenii au început foarte mult să investească în imobile. Ele sunt stabile, prețurile au crescut, oamenii care au investit au avut doar de câștigat.”

Tot el spune că investițiile în imobile sunt foarte bune, deoarece în Republica Moldova sunt încă foarte mici comparativ cu alte țări.

În cadrul interviului a vorbit și despre apartamentele de lux, prețul cărora variază între 1500 și 2000 de euro pe metru pătrat. Ele sunt solicitate atât de moldoveni cât și de străini. Iar unul dintre cele mai scumpe imobile pe care le-a vândut a fost unul de lux din centrul Capitalei.

Gheorghe notează că zona influențează cel mai mult prețul imobilului, iar un detaliu este și: bloc nou sau bloc vechi. Cele mai scumpe zone fiind sectorul Centru și Rîșcani al Capitalei.

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală