VIDEO CineMADE în România: Drama românească „Neidentificat”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

10 Iul. 2024, 10:24
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Iul. 2024, 10:24 // Actual //  bani.md

Drama „Neidentificat” de Bogdan George Apetri este următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Pelicula va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Producția relatează istoria polițistului Florin Iespas, care într-o perioadă dificilă din viața personală devine obsedat de un posibil caz de incendiere, soldat cu două victime. Convins că Bănel, un tânăr rom, este implicat în tragedie, ofițerul încearcă să găsească probe și se joacă de-a acuzarea la limita abuzului, până când lucrurile nu iau o întorsătură neașteptată.

„Povestea centrală se desfăşoară într-un amplasament unic şi specific: lumea unui orăşel din România. La aceasta se adaugă o acţiune intensă şi câteodată frenetică. O poveste despre peisajul interior al minţii şi sufletului uman, un film despre alegeri definitorii care pornesc de la dorinţe ascunse şi conflicte interne. Filmul vorbeşte despre echilibrul privat existent în fiecare dintre noi, un echilibru cu mult mai puţin stabil decât ne imaginăm cu toţii”, a relatat regizorul, citat de Agerpres.

„Neidentificat” a fost nominalizat la premiile TIFF și Gopo și a adunat cel puțin patru trofee. Pelicula a fost proiectată la Festivalul de Film de la Varșovia.

Din distribuție fac parte mai mulți actori români, printre care Ana Ularu, Andrei Aradits, Valentin Popescu, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, nume sonore precum Mihai Constantinescu și Ovidiu Crișan, dar și basarabeanul Ion Bechet.

Filmul „Neidentificat” de Bogdan George Apetri este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău