VIDEO Corneliu Său la PROFIT MIND: Faceți așa ca bogăția să aducă fericire

14 Feb. 2024, 14:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Feb. 2024, 14:41 // Actual //  bani.md

Astăzi, când succesul este adesea măsurat prin cifre și profituri, Otilia Cotruța, consultant în PR și Comunicare, aduce o perspectivă proaspătă prin lansarea podcastului PROFIT MIND. Această platformă își dorește să aducă o perspectivă de gestionare inteligentă a economiilor, una care să aducă profit.

Partenerul Podcastului este ICOR, un instrument financiar ce își pregătește lansarea de curând pe piața financiară din Republica Moldova.

Debutul seriei a fost marcat de o conversație cu Corneliu Său, fondator Tandem, un om de afaceri recunoscut pentru abordările sale inovatoare și viziunea antreprenorială. Discuția a explorat diverse teme, îndemnând ascultătorii să iasă din zona de confort și să îmbrățișeze noi moduri de gândire. Cu toate acestea, punctul culminant al dialogului a fost concluzia inspiratoare a lui Său:

„Un om fericit, este întotdeauna bogat, dar un om bogat nu este întotdeauna fericit. Să facem așa încât bogăția să aducă întotdeauna fericire”.

 

Această filosofie subliniază misiunea PROFIT MIND de a crea un spațiu unde liderii vizionari și inovatorii curajoși pot descoperi nu doar strategii de afaceri profitabile, dar și modalități de a echilibra succesul material cu investițiile în alte afaceri, dezvoltând astfel societatea în care locuim. Podcastul se adresează celor care aspiră nu numai la succesul imediat, ci și la construirea unei stabilități financiare pe termen lung, fără a sacrifica fericirea și împlinirea

PROFIT MIND promite să fie o sursă de inspirație pentru liderii ambițioși, oferind perspective valoroase despre cum să maximizați randamentele financiare și să minimizați riscurile, totul în timp ce vă mențineți echilibrul și fericirea personală.

În cadrul podcastului PROFIT MIND, veți descoperi povești transformaționale ale celor care au reușit să își optimizeze veniturile și să își amplifice succesul financiar, fără a pierde din vedere esența fericirii adevărate.

*Producție video realizată de Petru Palamariuc.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO