(VIDEO) Cum descarc online certificatul de vaccinare? Ghid pas cu pas pentru cetățenii Republicii Moldova

21 Iul. 2021, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Iul. 2021, 12:40 // Actual //  MD Bani

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat despre posibilitatea de descărcare a certificatului digital. Astfel, cetățenii Republicii Moldova, care s-au vaccinat complet împotriva COVID-19 pe teritoriul țării noastre pot descărca sau verifica online confirmarea vaccinării.

Cum descarc online certificatul de vaccinare împotriva COVID-19?

  1. Accesez site-ul certificate-covid.gov.md sau vaccinare.gov.md;
  2. La accesarea platformei vor fi afișate două opțiuni: a) Descarcă certificat de vaccinare și b) Verifică certicat;
  3.  Pentru a descărca certificatul în format electronic sau pentru tipar faceți clic pe prima opțiune (Descarcă certificat de vaccinare);
  4. Ca urmare se va descărca o nouă pagină unde va fi necesar să introduceți IDNP-ul  și data de naștere, apoi bifați căsuța precum că nu sunteți robot și faceți clic pe verifică;
  5. În următoarea pagină vor fi generate datele personale: IDNP -ul, numele prenumele și data nașterii. Mai jos vor fi prezentate datele despre dozele de vaccin, informația despre lot, producător și data administrării. De asemenea, nu uitați să bifați „Nu sunt robot”;
  6. Faceți clic pe „Salvează certificatul”.

În cazul în care doriți să verificați certificatul de vaccinare, la solicitarea autorităților sau pentru informare personală, accesați ce-a de-a doua opțiune (Verifică certificat).

Pentru efectuarea acestei operațiuni este nevoie de un telefon dotat cu cameră video. La accesare veți fi rugat să permiteți paginii web includerea camerei video pentru scanarea codului QR. În momentul scanării pe ecranul telefonului se vor afișa datele personale despre persoana vaccinată și numărul de doze administrate.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău