(VIDEO) Cum te taxează statul la cumpărăturile de pe online din străinătate

28 Oct. 2022, 11:50
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Oct. 2022, 11:50 // Actual //  MD Bani

Cumpărăturile online ne fac viața mai ușoară. În primul rând ne economisesc timpul, pe care îl putem petrece alături de familie, iar în al doilea rând, putem economisi și bani, dacă facem cumpărături la oferte speciale. La sigur, ai comandat și tu, cel puțin o dată, de pe site-uri internaționale precum Aliexpres, Joom sau Asos sau de ce nu planifici să cumperi. Sau poate primești colete de la rudele și prietenii tăi de peste hotare. Dacă răspunsul este „DA”, atunci acest articol este pentru tine.

Serviciul Vamal a publicat un video informativ în care explică procesul de control vamal al trimiterile poștale internaționale, cum are loc conlucrare între Operatorii poștali și Serviciul Vamal privind schimbul de date, care sunt limitele admisibile pentru persoanele fizice în cazul când procură prin internet sau primesc bunuri prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, în ce situații se achită drepturile de import, cine informează despre apariția necesității achitării drepturilor de import, etc.

Bine de știut!

  1. Drepturile de import nu sunt achitate pentru trimiterile poștale a căror valoare nu depășește suma de 300 de euro, a căror traversare este pe cale terestră și valoarea de 430 de euro a căror traversare este pe cale maritimă sau aeriană și conținutul coletului nu este destinat pentru scopuri comerciale sau de producere;
  2. Drepturile de import nu se achită pentru trimiterile poștale internaționale care sunt achiziționate de pe platformele internet-magazin și valoarea lor nu depășește 200 de euro la momentul primei apariții obligații vamale.
  3. Drepturile de import se va calcula pornind de la valoarea în vamă a bunurilor.

Pentru mai multe detalii urmărește video-ul integral.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău