(VIDEO) Cum te taxează statul la cumpărăturile de pe online din străinătate

28 Oct. 2022, 11:50
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Oct. 2022, 11:50 // Actual //  MD Bani

Cumpărăturile online ne fac viața mai ușoară. În primul rând ne economisesc timpul, pe care îl putem petrece alături de familie, iar în al doilea rând, putem economisi și bani, dacă facem cumpărături la oferte speciale. La sigur, ai comandat și tu, cel puțin o dată, de pe site-uri internaționale precum Aliexpres, Joom sau Asos sau de ce nu planifici să cumperi. Sau poate primești colete de la rudele și prietenii tăi de peste hotare. Dacă răspunsul este „DA”, atunci acest articol este pentru tine.

Serviciul Vamal a publicat un video informativ în care explică procesul de control vamal al trimiterile poștale internaționale, cum are loc conlucrare între Operatorii poștali și Serviciul Vamal privind schimbul de date, care sunt limitele admisibile pentru persoanele fizice în cazul când procură prin internet sau primesc bunuri prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, în ce situații se achită drepturile de import, cine informează despre apariția necesității achitării drepturilor de import, etc.

Bine de știut!

  1. Drepturile de import nu sunt achitate pentru trimiterile poștale a căror valoare nu depășește suma de 300 de euro, a căror traversare este pe cale terestră și valoarea de 430 de euro a căror traversare este pe cale maritimă sau aeriană și conținutul coletului nu este destinat pentru scopuri comerciale sau de producere;
  2. Drepturile de import nu se achită pentru trimiterile poștale internaționale care sunt achiziționate de pe platformele internet-magazin și valoarea lor nu depășește 200 de euro la momentul primei apariții obligații vamale.
  3. Drepturile de import se va calcula pornind de la valoarea în vamă a bunurilor.

Pentru mai multe detalii urmărește video-ul integral.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău