Ideea inedită a unor ignineri din Coreea de Sud: mașinile electrice ar putea fi reîncărcate în mers de drone

20 Iul. 2021, 15:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 15:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un grup de ingineri din Coreea de Sud au venit cu o idee care i-ar putea scăpa pe șoferii de vehicule electrice să nu mai piardă timpul la stațiile de încărcare oferindu-le autonomie extinsă. Aceștia propun reîncărcarea vehiculelor electrice în mers folosind drone.

Dronele cunoscute sub numele Nebo nu sunt drone simple, ci o întreagă rețea de încărcare EV. Modul în care funcționează este ceva de genul realimentării unui avion în timpul zborului. Aceste drone sunt purtători simpli de combustibil (încărcare electrică) care vin și vă reîncarcă EV în timp ce sunteți în mișcare, scrie autoevolution.com.

Cel mai probabil, dronele Nebo vor ajunge pe piață atunci când automobilele electrice vor fi gata să se încarce wireless, fără cabluri. Cum această tehnologie este deja întâlnită la încărcarea telefoanelor în mașini sau acasă, nu vom aștepta prea mult până vom încărca și mașinile electrice în acest fel.

Drona care va încărca mașini electrice în mers este la fel ca orice dronă. Are patru propulsoare cu un sistem care trage aerul și îl scoate la o rată mult mai mare decât a intrat, deplasând astfel drona Nebo. Cea mai mare parte a corpului o reprezintă bateria. Având un electromagnet, drona poate să se fixeze pe acoperișul mașinii pentru a începe procesul de încărcare prin inducție.

Odată ce sistemul va fi pus în practică, va fi disponibilă și o aplicație care va urmări nevoile utilizatorului, oferind sugestii pentru planificarea călătoriei pe rute unde sunt stații cu drone, etc.

Vorbind despre teste, echipa a mers atât de departe cu ideea că au conceput chiar și o aplicație menită să vă urmărească nevoile de încărcare, cât cheltuiți, unde să găsiți stații de drone și chiar să vă poată planifica călătoria în funcție de nevoile electrice ale vehiculului. Păstrând pe toată lumea în siguranță în timpul reîncărcării, se va folosi o bandă desemnată.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală