VIDEO Moldoveni, temperați-vă poftele cu majorările salariale – mesajul ministrei Finanțelor, Sirețeanu

30 Iun. 2023, 14:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2023, 14:51 // Actual //  Lupu Eduard

La prezentarea politicii fiscale pentru anul 2024 de la tribuna Parlamentului, ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu a spus că accizele la țigări vor crește cu 7% și vor fi racordate la rata inflației.

Deputatul PAS, Dan Perciun s-a arătat indignat și a spus că majorarea accizelor la țigări ar fi bine să fie cu 15%, în condițiile în care „ratele propuse vor asigura accesibilitatea țigărilor pentru populație. Or, noi avem o dinamică a creșterii salariale de 15% anual în ultimii cinci ani. Capacitatea de cumpărare a populației va fi peste mărimea accizelor majorate”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Drept răspuns, Veronica Sirețeanu, a declarat că majorarea accizelor nu neapărat se reflectă în majorarea proporțională a veniturilor la buget. Iar cât privește majorarea cu 15% a salariilor în Moldova anul viitor, cum spune deputatul PAS, ministrul Finanțelor a recomandat să „tempereze așteptările”.

 

În anul 2023, acciza pentru țigaretele care conțin tutun, țigaretele cu filtru și fără filtru, precum și cele cu muștiuc a fost majorată de la 715 lei +13%, dar nu mai puțin de 959 lei, până la 893,75 lei +13%, dar nu mai puțin de 1198,75 lei. Planul de majorare a accizelor aprobat anterior pentru anul 2023 prevedea o creștere la 822 lei +13%, dar nu mai puțin de 1103 lei.

 

 

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău