VIDEO Moment penibil pentru Erdogan, în ultima zi de campanie electorală: a adormit în timpul unui interviu live

28 Mai 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard
Președintele turc, Recep Erdogan, a adormit în timp ce acorda un interviu FOTO captură video Twitter

Președintele turc, Recep Erdogan, a adormit în timp ce acorda un interviu.

Acesta era întrebat despre alegerile din 28 mai, al doilea tur de scrutin în care Ergodan încearcă să obțină un nou mandat de președinte, iar în acel moment, a închis ochii, potrivit voxnews.com.

Nu este prima dată când Erdogan adoarme și, deși s-a spus de mai multe ori că președintele este bolnav, acest lucru nu a fost confirmat oficial de către biroul de presă al președinției.

Erdogan s-a confruntat cu probleme de sănătate și pe parcursul campaniei electorale.

„Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a adormit pentru scurt timp în timpul unui interviu la televizor în direct”, se arată în postările de pe rețelele sociale.

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat sâmbătă pe turci să iasă la vot, duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în care-l înfruntă pe Kemal Kilicdaroglu, care le-a cerut alegătorilor să scoată Turcia din ”groapa întunecată” a celor 20 de ani ai regimului rivalului său, relatează Reuters.

Opoziţia a prezentat alegerile prezidenţiale şi legislative turce din această lună drept cea mai bună şansă de a-l îndepărta de la putere pe Erdogan şi de a anula schimbări profunde pe care aceta le-a operat în ţară, în contextul în care popularitatea i-a fost afectată de criza scumpirii traiului.

Cei doi candidaţi au încercat să atragă cei opt milioane de alegătoiri care nu s-au prezentat la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Primul tur a avut loc la 14 mai, iar Erdogan a obţinut un avans în faţa lui Kilicdaroglu. Partidul lui Erdogan a obţinut atunci, în alegerile parlamentare, o majoritate.

Erdogan şi-a îndemnat sâmbătă susţinătorii, la un miting în cartierul Beykoz, la Istanbul, să iasă în număr mare la vot.

”Mergem la urne mâine? Votăm dimineaţa devreme? Nu vom pierde pe nimeni care a votat în primul tur”, a declarat el.

Mulţimea i-a răspuns entuziastă ”da”.

”Îi vom încuraja pe cei care nu au putut să (să voteze în primul tur). Vom termina treaba pe care am lăsat-o neterminată la 14 mai, printr-o majoritate zdrobitoare, sperând că mâine diferenţa va fi şi mai mare?”, a mai întrebat el.

Kemal Kilicdaroglu, susţinut de o alianţă de şase partide din opoziţie, a declarat, la rândul său, că oricine iubeşte Turcia trebuie să voteze.

”Dacă vrem cu adevărat, vom ieşi cu toţii din această groapă întunecată”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

”Mă adresez tuturor, indiferent ce opinii sau stil de viaţă au. Aceasta este ultima ieşire. Oricine îşi iubeşte ţara trebuie să se prezinte la urne!”, îndeamnă el.

Erdogan a obţinut 49,5% dintre voturile exprimate în primul tur, iar Kilicdaroglu 44.9%.

Erdogan a primit un impuls săptămâna aceasta, prin susţinerea lui Sinan Ogan, candidatul naţionaliştilor în primul tur, care a obţinut 5,2% dintre voturile exprimate.

Kilicdaroglu, preşedintele CHP, cel mai important partid de opoziţie din Turcia, a obţinut, la rândul său, susţinerea Partiduljui Victoria (antimigraţie).

O victorie a lui Erdogan ar consolida regimul celui care a transformat Turcia, prin remodelarea statului laic, fondat în urmă cu 100 de ani, să corespundă viziunii sale pioase, şi prin acapararea puterii, denunţată de criticii săi drept un marş către autocraţie.

Potrivit autorităţii electorale turce (YSK), prezenţa la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de peste 87%, inclusiv diaspora.

Secţiile de votare se deschid duminică, la ora locală 8.00, şi se închid la ora locală 17.00 (şi ora României).

Peste 60 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău