VIDEO Primul Lamborghini hibrid are patru motoare și 1.015 cai putere

31 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Celebrul producător auto italian deschide o nouă eră în istoria sa de 60 de ani, lansând primul supercar hibrid plung-in, Lamborghini Revuelto.

Noul model, al cărui preț nu a fost dezvăluit, are un motor de 12 cilindri pe benzină și trei motoare electrice. Cele două sisteme de propulsie însumează 1.015 cai putere, relatează CNN.

Hibridul plug-in promite senzații variind între zgomot puternic și silențios – meniul include 13 moduri de conducere. La viteze mici, propulsia este complet electrică, iar în regim de condus agresiv folosește toată puterea motorului V12 și a motoarelor electrice. Lamborghini Revuelto va atinge o viteză maximă de 350 km/h, conform specificațiilor producătorului.

Compania italiană fondată în 1963 a acordat o atenție acestui proiect: totul e nou la această mașină, inclusiv motorul cu ardere internă, dezvoltat special pentru Revuelto.

Și amplasarea motorului e diferită. În trecut, puterea motoarelor modelelor Lamborghini V12, începând cu Countach, era trimisă în partea din față, iar transmisia era între cele două locuri. De aici, puterea era redirecționată prin arborii de transmisie către roțile din spate sau, la multe modele mai noi, către toate cele patru roți.

Revuelto are transmisia poziționată în spatele motorului pentru a face loc bateriilor. Acest aranjament neobișnuit a rezolvat o problemă importantă: a permis mașinii ca, în ciuda acumulatorilor grei, să păstreze o distribuție optimă a greutății. Astfel, 44% din greutatea mașinii este preluată de roțile din față, iar 56% revine celor din spate.

Puterea motorului pe benzină, laolaltă cu cea furnizată de un motor electric, este transmisă doar la roțile din spate prin intermediul unei transmisii cu opt trepte. Alte două motoare electrice furnizează putere pentru roțile din față, oferind un sistem 4×4. Motoarele independente dedicate roților din față permit vectorizarea cuplului – furnizarea unei puteri diferite pentru fiecare roată pentru virarea optimă și tracțiune.

Noile hibride Revuelto și Huracan vor fi asamblate pe aceeași linie de producție, a spus Winkelmann. În prezent, acestea sunt construite pe linii separate din aceeași fabrică. Noile supermașini vor împărți, de asemenea, mai multe piese comune decât până acum, dar această „înfrățire” nu va reduce mult costul impus de tehnologia hibrid.

În schimb, SUV-ul Urus, produs într-un volum mai mare decât mașinile de viteză, va fi construit în continuare într-o fabrică separată.

Winkelmann a mai spus că spațiul câștigat prin asamblarea pe aceeași linie a modelelor hibrid ar putea fi folosit pentru construirea următorului model Lamborghini, o mașină electrică așteptată în 2028. Este vorba de o platformă cu patru locuri, nu de un supercar; cu actuala tehnologie a acumulatorilor, un supercar 100% electric nu este posibil, întrucât bateriile ar fi prea grele.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Iun. 2024, 17:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2024, 17:19 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia Europeană va introduce tarife vamale pentru ouăle importate din Ucraina în următoarele două săptămâni, după ce pragul anual convenit anterior pentru aceste importuri a fost atins, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters.

Comisia Europeană a luat marţi aceeaşi decizie în privinţa importurilor de ovăz din Ucraina.

După invazia rusească din 2022, Ucraina a beneficiat de un mecanism special pentru sporirea comerţului cu UE, cea mai importantă piaţă a sa de export. UE a stabilit volume maxime de import, după ce fermierii din blocul comunitar au protestat, numind importurile ieftine ucrainene ca reprezentând concurenţă neloială.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău